Hlavní obsah

Sparta vrátila sérii do Liberce! Třinec přejel Boleslav a má mečbol

Praha
Aktualizováno

Hokejistům Sparty se v neděli i napodruhé podařilo seskočit z hrobníkovy lopaty a semifinálová série extraligového play off se za stavu 2:3 vrací do Liberce. Pražané v pátém duelu vydřeli výhru 3:2 ve druhém prodloužení, v jehož úvodu v početní výhodě šikovně tečoval puk do liberecké branky Michal Řepík. Postupový mečbol si vybojovali hokejisté Třince, kteří doma porazili 3:0 Mladou Boleslav a v sérii vedou 3:2.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hokejisté Sparty oslavují vítězství nad Libercem v pátém semifinálovém duelu.

Článek
Fotogalerie

Sparta v semifinále poprvé triumfovala až ve čtvrtečním duelu v Liberci, kde po jednoznačné výhře 5:0 Tygry do finále nepustila. V neděli na domácím ledě Pražané už po necelých deseti minutách vedli, hosté ale dvěma góly vývoj zápasu otočili a cestu do finále jim zavřela až vyrovnávací trefa Horáka.

První dvacetiminutové prodloužení rozhodnutí nepřineslo, Sparta ale odstartovala druhé nastavení v početní výhodě a Řepíkova přesná teč po Košťálkově střele korunovala tlak domácích.

V sérii Třince s Mladou Boleslaví dál platí, že liché zápasy vyhrávají Oceláři. Domácí šli do vedení hned v úvodu zápasu a dvě gólové pojistky přidali v prostřední části. Postup může Třinec stvrdit v úterý na ledě Mladé Boleslavi.

Semifinále play off hokejové extraligy, 5. zápasy:
Třinec - Mladá Boleslav 3:0
Branky: 6. Martin Růžička, 24. Vrána, 37. Špaček. Stav série: 3:2.
Sparta - Liberec 3:2 ve 2. prodloužení
Branky: 9. Polášek, 56. Horák, 81. Řepík - 39. Vitásek, 47. Birner. Stav série: 2:3

Reklama