Hlavní obsah

Sparta vyhrála šlágr a v čele extraligy jde do trháku! Kometa doma selhala

Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli ve šlágru dohrávaného 10. kola extraligy nad Třincem 3:2 a vedou tabulku o čtyři body. Oceláři vedli v hlavním městě už o dvě branky, ale nakonec nemají ani bod. České Budějovice podlehly doma Pardubicím fotbalově 0:1. Vítkovice na vlastním ledě přemohly Zlín 3:0, Karlovy Vary naopak padly v prodloužení s Olomoucí 3:4. Mladá Boleslav vyhrála nad Litvínovem 3:2 po samostatných nájezdech. V posledním střetnutí úterního programu Kometa Brno doma nestačila na Mountfield, podlehla mu 3:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Polášek ze Sparty Praha oslavuje gól.

Článek
Fotogalerie

Sparta vstoupila do bitvy o první místo tabulky špatně a už v 9. minutě prohrávala o dvě branky. Z ledu se pakoval gólman Machovský a nahradil jej zkušený Salák. Ten už žádný touš za záda nepustil a Pražané po zlepšeném výkonu nakonec zaknihovali po trefě Andreje Kudrny v 58. minutě výhru 3:2.

Hokejisté Sparty zvítězili v devátém utkání v řadě a vedou tabulku před Třincem už o čtyři body. Slezané naopak neuspěli po sedmi výhrách v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Němec ze Sparty Praha a brankář Sparty Praha Alexander Salák oslavují vítězství.

Vítkovice zdolaly Zlín 3:0 a výrazně si tím upevnily účast v předkole play off, když svůj bodový odstup od třináctého Zlína zvýšili na 17 bodů. Ostravané potřetí v řadě dokázali moravského rivala na domácím ledě porazit bez inkasované branky a od Zlína už 220 minut na vlastním ledě neinkasovali. Vítkovičtí zdolali Berany v domácím prostředí už posedmé za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Robert Flick z Vítkovic a brankář Zlína Daniel Huf.

V krizi je brněnská Kometa. Ta doma v duelu s Hradcem Králové třikrát vedla, když dvě trefy zaknihoval Mueller, jenže i hostující Mountfield měl dvougólového střelce - Orsavu. Ten utkání rozhodl v 58. minutě. Východočeský tým vyhrál 4:3, Kometa doma čeká na bodový zisk už sedm zápasů.

Hokejisté Pardubic zvítězili v Českých Budějovicích a stačila jim k tomu jediná přesná trefa. Třetí výhru z posledních čtyř utkání vystřelil hostujícímu Dynamu na začátku 13. minuty obránce Juraj Mikuš. První čisté konto v extralize uhájil brankář Konstantin Barulin, potřeboval k němu 17 úspěšných zákroků.

Karlovy Vary v poslední době klopýtají, tentokrát na ledě Energie slavila výhru 4:3 v prodloužení Olomouc. Hanákům ji vystřelil v čase 60:25 svým druhým gólem v duelu Ondrušek. Karlovarský tým prohrál pátý extraligový duel za sebou.

S Mladou Boleslaví to v utkání s Litvínovem nevypadalo dobře. Středočeši totiž s Vervou dvakrát prohrávali, nakonec si ale po zásahu Šťastného vynutili prodloužení. To o vítězi nerozhodlo, došlo na samostatné nájezdy. Tam rozjásal Bruslaře v osmé sérii útočník Pavel Kousal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Hokejová Tipsport extraliga, dohrávané 10. kolo:
Sparta - Třinec 3:2
Branky: 32. Řepík, 36. Polášek, 58. Kudrna - 3. Adámek, 9. Kurovský.
České Budějovice - Pardubice 0:1
Branka: 13. Mikuš.
Karlovy Vary - Olomouc 3:4 v prodloužení
Branky: 14. a 53. Kohout, 46. Vondráček - 40. a 61. Ondrušek, 23. Olesz, 43. Nahodil.
Mladá Boleslav - Litvínov 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 16. Bernad, 46. Šťastný, rozhodující nájezd Kousal - 11. Irving, 35. Ščotka.
Vítkovice - Zlín 3:0
Branky: 11. Kalus, 34. Flick, 38. Krenželok
Kometa Brno - Hradec Králové 3:4
Branky: 8. a 31. Mueller, 10. Holík - 8. a 58. Orsava, 13. Blain, 37. Cingel.
24.2. Plzeň - Liberec

Reklama