Hlavní obsah

Třinec prohrál i derby! Vítkovice vedou tabulku, ve Varech se nehrálo. V Kladně se končilo rvačkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Defekt rolby a následné poškození ledu v Karlových Varech zabránily hokejistům Olomouce ve 4. kole extraligy hájit dosavadní stoprocentní bilanci, protože zápas byl zatím na neurčito odložen. Na čele tabulky je tak vystřídaly Vítkovice, které v derby porazily obhájce titulu z Třince 5:3. Oceláři mají na kontě stále jediný bod. Bez bodu zůstává poslední Plzeň, která prohrála na Spartě 2:3. Solidní vstup do sezony potvrdilo Kladno výhrou nad Hradcem Králové 2:1. Poprvé v sezoně prohrál Liberec, na jehož ledě vyhrálo po samostatných nájezdech Brno. I ve čtvrtém zápase v sezoně bodovaly Pardubice, které ale doma prohrály v prodloužení s Mladou Boleslaví 2:3.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

V Karlových Varech se před zápasem rozbila rolba.

Článek
Fotogalerie

Trápení obhájce titulu z Třince nebere konce. Oceláři v derby třikrát vedli, jenže Vítkovice třemi góly v závěrečné třetině zápas otočily. Za hosty se trefil i debutant Krzysztof Tomasz Macias, který nahradil indisponovaného Petera Muellera. Třinec tak zaznamenal čtvrtou porážku a má jediný bod.

Ještě hůře je na tom Plzeň, která jako jediná v celé soutěži zůstává bez bodu. Zatím Západočechy neprobrala ani výměna trenérů. V O2 areně se před rekordní diváckou kulisou dosavadního průběhu sezony (10 465 diváků) prosadili až v závěrečné desetiminutovce, kdy Fin Aleksi Rekonen dvěma góly zadělal na drama, ale Sparta, poprvé s brankářem Josefem Kořenářem v extraligové sezoně, si už výhru 3:2 vzít nenechala. Spravila si tak chuť po posledním debaklu s Olomoucí.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Radost hráčů Sparty z gólu proti Plzni.

Dvěma góly se blýskl i kladenský střelec Matěj Beran, jenž zařídil svému týmu výhru 2:1 nad Hradcem Králové, celkově skóroval v nové sezoně už popáté. Rytíři si připsali druhou výhru a zatím bodovali ve všech zápasech. Mountfield neuspěl po dvou výhrách za sebou a poprvé v ročníku vyšel naprázdno. Rušno na ledě bylo i po závěrečné siréně, kdy se strhlo hned několik bitek, které budou mít nejspíš disciplinární dohru.

Pardubice poprvé v sezoně prohrály. Zásluhou Tomáše Hyky šly sice do vedení, ale hosté z Mladé Boleslavi dokázali zápas otočit. V závěru sice srovnal Adam Musil, ale už po 32 sekundách prodloužení rozhodl David Šťastný. Dynamo má stejně jako Boleslav a Kladno na kontě osm bodů, na vedoucí Vítkovice ztrácí dva body.

Liberec poprvé v sezoně prohrál. Proti Kometě doma sice Michal Bulíř dokázal přesilovkovou trefou otočit z 0:1 na 2:1, ale zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, které opanovali hosté z Brna. Kometa má na kontě shodně dvě výhry a dvě porážky. Za výhru může děkovat především brankáři Dominiku Furchovi, jenž si připsal 54 zásahů.

V Karlových Varech se těsně před plánovaným začátkem porouchala rolba, která navíc poškodila led. Ten se nepodařilo dát do pořádku a utkání bylo nakonec pro dnešek zrušeno. Na náhradním termínu se zatím kluby nedohodly.

4. kolo hokejové Tipsport Extraligy
Karlovy Vary - Olomouc odloženo
Kladno - Hradec Králové 2:1
Branky: 17., 31. Beran - 48. Cingel
Liberec - Brno 2:3 po nájzdech
Branky: 30. Derner, 37. Bulíř - 23. Horký, 40. Flek, rozhodující nájezd Holík
Sparta - Plzeň 3:2
Branky: 17. Kaše , 42. Safin, 58. Řepík - 53., 59. Rekonen
Třinec - Vítkovice 3:5
Branky: 8. Hudáček, 25. Růžička, 44. Voženílek - 9. Fridrich, 32. Bukarts, 46. Macias, 53. Kalus, 59. Bernovský
Pardubice - Mladá Boleslav 2:3 v prodloužení
Branky: 7. Hyka, 57. Musil - 19. Pláněk, 24. Kantner, 61. Šťastný

Reklama