Hlavní obsah

Sparta zase padla, ustojí to Patera? Dynamo s Kometou šlapou, Litvínov bez Růžičky vítězí

Aktualizováno

Už sedm zápasů čeká na plný bodový zisk Sparta, která v 16. kole hokejové extraligy doma podlehla Olomouci 2:5 a nad budoucností trenéra Patery na střídačce Pražanů se vznáší velký otazník. Poslední Litvínov vyhrál i druhý duel pod hlavním trenérem Mlejnkem, v Liberci uspěl 3:2 v prodloužení. Sedmé vítězství v řadě zapsala Kometa, Kladno prohrálo 3:5. Mistrovský Třinec deklasoval domácí Karlovy Vary 6:2, druhé Vítkovice zdolaly 5:2 Hradec Králové a doma zůstávají stoprocentní. Vedoucí Pardubice slaví šestý triumf v řadě, Plzeň doma sfoukly 7:2. České Budějovice porazily Mladou Boleslav 3:0.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic oslavují jeden z gólů proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Mistrovský Třinec zvítězil v Karlových Varech 6:2 a potvrdil, že se mu na jejich ledě mimořádně daří. Naposledy odjel s prázdnou v prosinci 2015, od té doby tam jedenáctkrát v řadě dokázal bodovat. Energie sice smazala dvougólový náskok Ocelářů, na další jejich čtyři trefy ve třetí třetině už ale odpověď nenašla. První branku v dresu Slezanů vstřelila jejich posila z KHL Samuel Buček.

Do obrovské krize zabředla Sparta. Po pátečním ostudném výkonu a prohře 0:4 v Litvínově nestačila doma ani na Olomouc (2:5), takže na plný bodový zisk čeká už sedm zápasů! Proti Hanákům přitom ještě v 35. minutě vedla o dva góly, pak ale hosté během necelé minuty dvěma góly srovnali a ve třetím dějství duel otočili. Tři kanadské body si připsali útočníci Káňa s Orsavou. Ustojí bídné výsledky a výkony sparťanský kouč Pavel Patera, nebo bude odvolán?

Kometa veze tři body z Kladna za výhru 5:3 a slaví už sedmý triumf v řadě. Rytíři nedokázali navázat na páteční vítězství nad Libercem, nestačily jim ani tři kanadské body obránce Dotchina. Kapitán Tomáš Plekanec tak pondělní 40. narozeniny výhrou neoslavil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

16. kolo hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové, 30. října 2022 v Ostravě. Radost hráčů vítkovic z první branky v zápase. Stav zápasu 1 : 0.

Vítkovice zdolaly Hradec Králové 5:2 a drží druhé místo za vedoucími Pardubicemi. Vítězný gól Ostravanů, kteří i v šestém domácím zápase bodovali naplno, vstřelil v 50. minutě Roberts Bukarts. V závěru domácí přidali dvě trefy do prázdné branky.

Druhý zápas pod novým hlavním trenérem Karlem Mlejnkem a Litvínov slaví druhý úspěch. Po triumfu nad Spartou si Chemici vyšlápli i na Liberec, který porazili díky gólu Š. Stránského 3:2 v prodloužení. Na předposlední Kladno tak Severočeši ztrácejí už jen dva body. Bílí Tygři potřebují zabrat, prohráli už pošesté za sebou.

Foto: Vít Černý, ČTK

Pawel Zygmunt z Litvínova se raduje ze vstřelené branky.

Gólovou kanonádu spustil doma extraligový lídr z Pardubic, Plzeň deklasoval 7:2. Když hostující Kodýtek v 27. minutě snižoval na 2:3, pomýšleli Západočeši na obrat ve skóre, jenže pak už koncertovalo Dynamo a zapsalo šestý triumf za sebou. Plzeň přišla o pětizápasovou bodovou sérii, v Pardubicích padla posedmé v řadě.

20. září naposledy vyhrály České Budějovice za tři body, od té doby se jim to dvanáctkrát v řadě nepodařilo. Dočkaly se až v neděli, kdy Mladou Boleslav porazily 3:0. I díky výborně chytajícímu Strmeňovi. Středočeši v posledních šesti zápasech čekají na triumf v základní hrací době, pětkrát z toho navíc odcházeli poraženi.

Tipsport extraliga - 16. kolo:
K. Vary - Třinec 2:6
Branky: 20. Bartejs, 27. Baláž - 7. Buček, 14. a 44. L. Hudáček, 47. M. Růžička, 56. Hrehorčák, 56. Chmielewski.
Kladno - Kometa 3:5
Branky: 8. Indrák, 32. M. Procházka, 50. Dotchin  - 19. Holík, 30. Dufek, 33. Flek, 44. Koblížek, 60. Holland.
Liberec - Litvínov 2:3 v prodloužení
Branky: 4. Melancon, 10. A. Dlouhý - 5. Zygmunt, 11. Sukeľ, 62. Š. Stránský.
Sparta - Olomouc 2:5
Branky: 15. Simon, 33. Řepík - 35. Bambula, 36. Orsava, 41. Nahodil, 46. a 59. Káňa.
Vítkovice - Hr. Králové 5:2
Branky: 4. Krieger, 33. Marosz, 50. Roberts Bukarts, 59. Lakatoš, 60. Fridrich  - 34. Okuliar, 55. F. Pavlík.
Budějovice - Ml. Boleslav 3:0
Branky: 38. Koláček, 42. Štencel, 57. Čachotský.
Pardubice - Plzeň 7:2
Branky: 3. Radil, 13. Cienciala, 18. Koffer, 36. Bučko, 52. Poulíček, 53. Čerešňák, 53. T. Urban - 11. Hrabík, 27. Kodýtek.

Reklama

Související témata: