Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:0Svěřenci kouče Varadi vykročili za obhajobou titulu výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Nestrašil 1 : 0
19. Kundrátek 2 : 0
59. Roman 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté vykročili v úvodním utkání čtvrtfinále play off za obhajobou titulu výhrou 3:0 nad Vítkovicemi. Skóre otevřel Andrej Nestrašil v polovině utkání a Tomáš Kundrátek zvýšil ve 39. minutě. Zisk prvního bodu zpečetil Miloš Roman při hře hostů bez brankáře. Gólman Ondřej Kacetl začal play off stejně, jak jej loni zakončil - čistým kontem. Série bude pokračovat v neděli v Třinci od 18:00.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Druhý třinecký brankář Marek Mazanec odchytal v základní části o několik zápasů více než Kacetl, který ale vychytal minulý rok titul a v základní části ovládl statistiky dvou nejsledovanějších gólmanských statistik. Trenéři na něj opět vsadili a hosté, kteří hráli bez kapitána Poláka, jej v úvodní třetině moc neprověřili. Vítkovičtí vyslali jen jednu střelu, přesto mohli vést. Kovář ale dopravil puk do branky po klaksonu, což rychle potvrdila i kontrola u videa.

Ani domácí se do výraznějších šancí nedostávali. Proti střele Ondřeje Kovařčíka v přečíslení se rychle přesunul brankář Stezka.

Na začátku druhé třetiny Kacetl vykopl gólový pokus Fridricha a poté už převzali otěže Oceláři. Vynutili si tlak, závary i dvě přesilové hry, ve kterých se Stezka zaskvěl zejména proti zakončení osamoceného Marcinka. Pomohl mu Plášil, který odpálil volný puk v brankovišti do bezpečí. Stejný hráč ale vyhodil o chvíli později kotouč z vlastního pásma mimo hrací plochu a nabídl domácím 38 sekund dlouhou výhodu dvou mužů v poli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Třince.

Kritickou situaci Vítkovice ustály, ale v dohrávané početní převaze se už změnilo skóre. Svačina trefil Nestrašila, který doklepl puk do prázdné branky. Poté Třinec podržel Kacetl. Nejdříve reflexivně zareagoval na teč spoluhráče Kundrátka a do lapačky ukryl i bekhend Bittena z hranice brankoviště. Domácí ještě před druhou sirénou odskočili, poté co Kundrátkova rána zpoza pravého kruhu skončila v brance.

Úvod třetí třetiny se nesl v duchu dobývání třinecké branky, ale hosté toho moc nevymysleli. Postupem času se hrálo častěji v obranném pásmu hostů, jejichž naděje dlouho držel Stezka. Vítkovičtí se odhodlali dvě minuty před koncem ke hře šest na čtyři, ale Vrána po návratu z trestné lavice uvolnil Romana, který dal razítko na první bod Třince v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. A. Nestrašil (Svačina, M. Doudera), 39. Kundrátek (D. Musil, A. Nestrašil), 59. M. Roman (P. Vrána, Hrehorčák). Rozhodčí: Šindel, Veselý - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, Zbořil - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, L. Kovář, Koch - M. Kalus, Bitten, L. Krenželok - Lakatoš, J. Hruška, Fridrich - Bernovský, Flick, R. Bondra - Guman, Dej, Illéš. Trenér: Holaň.

Reklama