Hlavní obsah

Třinec - Sparta 1:2To bylo drama! Sparta srovnala finálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Řepík 0 : 1
54. Pavelka 0 : 2
59. Hrňa 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Drama se šťastným koncem pro hosty! Hokejisté pražské Sparty v druhém finálovém klání extraligy zvítězili v úterý na ledě Třince 2:1 a srovnali sérii na 1:1 na zápasy. Za hosty zářil brankář Július Hudáček, který kryl 30 střel Ocelářů. Za Pražany se prosadili ve druhé třetině Michal Řepík a ve třetí Tomáš Pavelka. Gól třineckého Erika Hrňy z 59. minuty už jen korigoval skóre. Finále extraligy se stěhuje do Prahy a bude pokračovat duely v pátek 22. a sobotu 23. dubna.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Buchtele, David Němeček a Miroslav Forman ze Sparty se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Zatímco domácí nastoupili do první odvety ve stejné sestavě jako o 24 hodin dříve, trenéři Sparty změnili složení hned tří útoků a místo Doležala do hry nasadili Šmerhu.

Třinečtí byli v úvodu střelecky aktivnější. Do výraznější šance se dostali jen v 8. minutě, kdy po Chmielewského střele zahrozil dorážející Vrána. Brankář Hudáček byl ale pozorný. Sparta postupně srovnala s domácími krok, i Kacetl ale chytal spolehlivě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Dvořáček ze Sparty, Tomáš Marcinko z Třince. Brankář Július Hudáček ze Sparty zasahuje.

Na začátku druhé třetiny měli Oceláři dvakrát výhodu přesilové hry, fauly Dvořáčka a Kašeho však využít nedokázali. Naopak dvakrát v oslabení zahrozili Pražané. Za Třinec měl šanci pouze Roman při hře pět na pět. V polovině utkání se zkoušel individuálně prosadit Růžička, ani on Hudáčka nepřekonal.

"V těch přesilovkách jsme si mohli pomoct, dát gól a pak by Sparta musela hru trošku více otevřít. Ale i tak si myslím, že to byl vcelku vyrovnaný zápas. Taková šachová partie," uvedl kouč Třince Václav Varaďa. A jeho protějšek Josef Jandač přidal: "Bylo to hodně urputné a kvalitní utkání, které mělo vysoké tempo. Proti pondělku jsme neudělali takové individuální chyby, dali jsme druhý gól z protiútoku a závěr ubojovali."

Bezbrankový stav se změnil až ve 33. minutě. Kacetl nejprve zlikvidoval Řepíkovu šanci, kapitán Sparty se ale prosadil pohotovou dorážkou. O dvě minuty později byli hosté blízko druhého gólu, třinecký brankář ale špičkou betonu vyrazil Horákovu střelu.

V závěru druhé části se domácí ubránili v oslabení a po přestávce postupně začali získávat převahu. Tlak Třince zastavil Marcinkův faul v útočném pásmu. V oslabení mohl z brejku vyrovnat Hrehorčák, Hudáček ale jeho šanci zlikvidoval.

"Když jsem nedal tu šanci, byl to zvrat zápasu. Velmi mě to mrzí. Být to 1:1, byl by to jiný zápas. To utkání beru na svou hlavu, protože z takové šance to musí být gól. A ještě v oslabení. Včera jsme šel sám na bránu, dnes v oslabení jsem měl šanci skoro do prázdné. Omlouvám se chalanům," řekl Hrehorčák.

Vyrovnat se snažil Michal Kovařčík, neuspěl však stejně jako Thorell na druhé straně. V 53. minutě měli hosté štěstí, když Svačina trefil tyčku. O minutu později přiblížil Spartu k výhře Pavelka, který dorazil Řepíkovu střelu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Pavelka ze Sparty překonává gólmana Třince Ondřeje Kacetla.

Třinci se povedlo duel zdramatizovat v 59. minutě v přesilové hře, kdy navíc odvolal brankáře, na Hrňův gól už ale nikdo nenavázal. Sparta porazila Třinec na šestý pokus poprvé v sezoně. "To je hrozná bilance. Zaplaťpánnůh za to, že jsme to uhráli," uvedl Jandač.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Stav série 1:1
Branky a nahrávky: 59. Hrňa (Nestrašil, M. Růžička) - 33. Řepík (Forman, Polášek), 54. T. Pavelka (Řepík). Rozhodčí: Pešína, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno).
Sestavy:
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, M. Zbořil - M. Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Bakoš, M. Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.
Sparta: J. Hudáček - Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina - Řepík, Sobotka, Forman - Chlapík, D. Kaše. Buchtele - Šmerha, Horák, E. Thorell - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec