Hlavní obsah

Tříbodový Havránek po snížení Jihlavy: Zjednodušili jsme přesilovky a konečně fungují!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z baráže o extraligu jednoznačná záležitost nebude. Hokejisté Jihlavy ve třetím zápase plném zvratů výrazně zlepšili hru speciálních formací. Díky využitým přesilovkám a ubráněným oslabením porazili ve čtvrtek Kladno 5:3 a snížili stav série na 1:2. Důležitým strůjcem vítězství Dukly byl útočník Tomáš Havránek, který ke gólu přidal dvě asistence.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Zachar Arzamascev z Kladna, Matouš Menšík z Jihlavy a brankář Kladna Landon Bow, který dostává gól.

Článek
Fotogalerie

Utkání dlouho mělo stejný průběh jako druhý duel série. Rytíři měli v úvodu více ze hry, ale do vedení šla Jihlava po schované střele Filipa Eliáše. Hosté opět dokázali dvěma slepenými góly na začátku druhé části skóre otočit, tentokrát to však Duklu nepoložilo. „Nesměli jsme se sesypat. Řekli jsme si, že to nevadí a hned jsme odpověděli," těšilo Tomáše Havránka.

Právě on byl hlavním strůjcem obratu. Vítěz první ligy si totiž oproti předchozím zápasům pomohl početními výhodami. V dosavadním průběhu z nich neskóroval, naopak dvakrát inkasoval.

Ve třetím utkání ale Zadražil nejprve srovnal při signalizované výhodě po parádní zadovce Havránka, poté Seman zakončil povedenou přesilovkovou kombinaci na jeden dotyk ranou z mezikruží a na 4:2 upravil z dorážky sám Havránek. „Konečně jsme napravili špatné početní výhody ze začátku série. Začali jsme se na ně víc soustředit a zjednodušili jsme je," popisoval Havránek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

O dramatické momenty nebyla na jihlavském ledě nouze.

Rytíři mohli srovnat ještě v závěru druhé třetiny. Adam Kubík čtvrtým gólem v sérii snížil. Následná trefa Hlavy však přišla těsně po siréně, což potvrdil i videorozhodčí. „Byl jsem hodně nervózní, když Kladno srovnalo. Naštěstí to bylo až těsně po čase. Nesložili jsme se a v závěru jsme se poučili z předchozích zápasů. Konečně jsme vedení udrželi," radoval se jihlavský centr Filip Seman.

Ve třetí části sice byli Středočeši sice aktivnější, ale větší příležitosti měla z brejků Dukla. „Chyběl nám pohyb a nevytvářeli jsme si tolik šancí," litoval kladenský trenér David Čermák. Jihlava, která od prostřední třetiny dohrávala bez zraněného kapitána Skořepy, si tak náskok pohlídala a zvítězila 5:3. Do prázdné branky se trefil třináct sekund před koncem Čachotský.

Výkon Dukly si pochvaloval i domácí kouč Viktor Ujčík. „Využité přesilovky nám vlily energii do žil. Stejně jako úžasné publikum. Dodalo nám odvahu a zvítězili jsme zaslouženě," mínil trenér.

Jihlava tak sérii dramatizuje a srovnat bude moci už v pátek, kdy se od 17:30 bude hrát znovu na Horáckém zimním stadionu. „Připravíme se jako vždycky. Odpočineme si, najíme se a vyspíme. A zítra do toho zase vlétneme od nuly," zavelel Havránek.

Reklama

Související témata: