Hlavní obsah

Třinec rozhodl v prodloužení a srovnal sérii se Spartou! Hradec další liberecký obrat nedovolil

Aktualizováno

Čtvrtfinále play off extraligy pokračovalo v pondělí na ledě Sparty a Hradce Králové. Východočeši odčinili porážku z úvodního zápasu a po výhře 3:2 srovnali stav série proti Liberci na 1:1. Pražané nenavázali na nedělní vítězství nad Třincem a padli 2:3 v prodloužení. Na půdu Ocelářů se tak série stěhuje také za stavu 1:1.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Třinecká radost po vítězném gólu na ledě Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sparta druhé vítězství v sérii doma nepřidala, přestože dvakrát v utkání vedla. Duel rozhodl v čase 67:34 v přesilové hře Daniel Voženílek. Série na čtyři vítězné zápasy pokračuje ve čtvrtek a v pátek v Třinci.

V brance Ocelářů dostal po nedělní porážce 2:3 před Markem Mazancem přednost Ondřej Kacetl a z rodinných důvodů chyběl centr elitní formace Tomáš Marcinko.

Hokejisté Hradce Králové vyrovnali stav čtvrtfinálové série s Libercem na 1:1. Ve druhém utkání na domácím ledě sice Mountfield ztratil vedení 2:0, zápas ale rozhodl v 58. minutě svým druhým gólem a třetím v sérii Kevin Klíma. Série na čtyři výhry bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek na severu Čech.

Foto: David Taneček, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové oslavuje rozhodující gól 2. zápasu čtvrtfinálové série proti Liberci.

Hradecký kouč Tomáš Martinec po úvodním nezdaru posadil na tribunu kapitána Radka Smoleňáka a v brankovišti dal důvěru před Henrim Kiviahem Matěji Machovskému.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy - 2. zápasy:
Hradec Králové - Liberec 3:2 (stav série 1:1)
Branky: 21. Cingel, 31. a 58. Klíma Kev. - 36. Melancon, 44. Frolík
Sparta - Třinec 2:3 po prodloužení  (stav série 1:0)
Branky: 14. Kaše, 34. Sobotka - 19. a 49. Hudáček, 68. Voženílek

Reklama