Hlavní obsah

Famózní sezona pokračuje! Liberecký Klapka se upsal Calgary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádkové časy libereckého habána pokračují! Útočník Adam Klapka uzavřel v NHL kontrakt s Calgary Flames, o jejichž zájmu o libereckou kometu Sport.cz již na začátku května informoval.

Foto: Profimedia.cz

Adam Klapka z Liberce.

Článek

„Měl fantastickou sezonu. Počítám s ním i na příští rok, ale do 15. června se může stát cokoliv. Tomu se asi neubráníme. Tím, že je hráč u nás pod smlouvou, nemůže nám odejít na farmu nebo ECHL, musí podepsat NHL kontrakt. To samozřejmě záleží na týmech NHL, protože mají také omezený počet smluv," připustil tehdy liberecký kouč a sportovní manažer Patrik Augusta.

A stalo se. 21letý útočník podepsal s Plameny jako nedraftovaný volný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu. „Myslím, že na to mám ještě čas, a příští rok budu pokračovat v Liberci. Věřím, že můj čas ještě přijde," reagoval před dvěma týdny Adam Klapka na případný odchod do zámoří, kde již před dvěma lety hrál za celek Tri-City Storm v americké juniorské USHL.

Adam Klapka prožívá famózní rok. Začínal na liberecké farmě v Benátkách, v průběhu sezony se prosadil v áčku Bílých Tygrů. „Přišel jsem do Benátek, abych byl platný tam, a ani jsem neuvažoval, že bych mohl vyletět až do áčka," přiznal.

Po boku ostřílených borců jako Jelínek či Birner si nakonec v základní části připsal 18 kanadských bodů (6+12) a 4 v play off (1+3). „Jde o mou nejpovedenější sezonu. Věřím, že další budou ještě lepší a ukážu, že umím daleko víc, než jsem zatím předvedl," doufal.

Ročník zakončil s reprezentací chystající se na mistrovství světa, do finální přípravy se však již neprobojoval. „Už kdyby mi někdo řekl před sezonou, že opustím reprezentaci týden před MS, upřímně bych to bral všemi deseti. Jsem rád, že jsem viděl starší a zkušenější kluky, kteří už za sebou pár mistrovství mají. Dává mi to impuls do další práce, abych byl ještě lepší a příští rok se tam udržel ještě déle než teď," přál si Klapka.

V polovině dubna navíc vstřelil proti Německu i první reprezentační gól. „Asi si ho budu pamatovat napořád, je to splněný sen," uzavřel s úsměvem 201 centimetrů vysoký odchovanec Slavie, který pod Ještěd přišel v roce 2018. A stejně nezapomenutelný je i první podpis smlouvy v NHL.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice