Hlavní obsah

Zlín - Sparta 1:4Utrápený Zlín na Pražany nestačil a zůstává poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Chlapík 0 : 1
28. Flynn 1 : 1
29. Sobotka 1 : 2
50. Moravčík 1 : 3
60. Polášek 1 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Sparty zvítězili v pátečním utkání 14. kola extraligy na ledě posledního Zlína 4:1 a splnili roli favorita. Pražané jsou v tabulce na pátém místě, Berani v šestém duelu v řadě neuhráli ani bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Daniel Huf ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Na lavičku Zlína se poprvé jako hlavní trenér postavil Luboš Jenáček, který dosud pomáhal jako dočasný záskok za Roberta Svobodu, který koncem září rezignoval. Premiéru si odbyl nový asistent Luboš Rob.

Domácí byli v úvodu zápasu aktivnější, Neužila ve sparťanském brankovišti ale vážněji neohrozili. Střelou na bližší tyč hostujícího gólmana nepřekonal Flynn. Na druhé straně Huf zastavil průnik Prymuly. Pokus Zikmunda z levého kruhu sice nechytil, pomohla mu však tyč.

Sparta udeřila ve vlastním oslabení, když Kašeho nabídku z křídla usměrnil mezi Hufovy betony Chlapík. Zvýšit náskok Pražanů mohl Sobotka, odkrytou branku však minul. Beranům zase nevyšel brejk dvou na jednoho, Fryšara trefil pouze připraveného Neužila.

Zkraje druhé části mířil Forman do lapačky zlínského gólmana. Domácí vyrovnali ve 38. minutě, přihrávku Mikúše sklepl z první za Neužilova záda Flynn. Hosté znovu odskočili zásluhou Sobotky, jenž poslal puk za přesouvajícího se Hufa. Zlín se snažil odpovědět, Němcovu tečovanou střelu ale Neužil udržel před brankovou čárou.

Při vyloučení Gazdy zakončoval z kruhu Chlapík, Huf však jeho šanci hrudí zneškodnil. Stejně dopadla i situace, při níž kotouč zblízka tečoval Kaše. Volný Hašek poté nastřelil tyčku zlínské branky. Beranům se naskytla možnost dvojnásobné početní výhody, Honejsek ani Mikúš však náskok Sparty nesmazali.

Třetí gól hostů mohl přidat najetý obránce Moravčík, Huf však betonem zasáhl. Další sparťanské příležitosti neproměnili Hašek a Konečný. Blízko vyrovnání byl Okál, jeho pokus ale skončil na tyči. Pražané v 50. minutě využili protiútok: nahrávku Thorella poslal příklepem do horního rohu Hufovy branky Moravčík. Výhru Sparty ještě přesnou ranou v závěru pojistil Polášek.

14. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. O. Flynn (T. Mikúš) - 13. Chlapík (D. Kaše), 29. Sobotka (D. Kaše, E. Thorell), 50. Moravčík (E. Thorell, Sobotka), 60. Polášek (Mikliš, Prymula). Rozhodčí: Lacina, Šindel – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3459.
Zlín: Huf - Gazda, P. Trška, O. Němec, Talafa, Dluhoš, Žižka - Flynn, Hejcman, T. Mikúš - Vopelka, Honejsek, Okál - Karafiát, A. Zbořil, Fryšara - R. Veselý, P. Sedláček, Köhler. Trenér: Jenáček.
Sparta: Neužil - Moravčík, Mikliš, T. Pavelka, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - D. Kaše, Sobotka, E. Thorell - M. Forman, Chlapík, Prymula - Z. Doležal, Zikmund, Buchtele - Konečný, P. Hašek, T. Jandus. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata: