Hlavní obsah

Vary šokovaly senzačním finišem! Kladno po bitvě padlo s Třincem, Pardubice slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři zápasy měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Výhru 3:0 nad Olomoucí slaví Pardubice, které se tak bodově dotáhly na druhý Hradec Králové. Divoký zápas byl k vidění ve Vítkovicích, které porazily po prodloužení Karlovy Vary 7:6. V posledním středečním utkání si tři body za výhru 2:1 nad Kladnem odvezl lídr z Třince.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva autor gólu Lukáš Pulpán z Karlových Varů a Tomáš Mikúš z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Pardubickým hokejistům se v zápase proti Olomouci dlouho nedařilo naplnit roli papírových favoritů. Do vedení je tak poslal až v 35. minutě Musil, když poprvé překonal výborně chytajícího Konráda. Větší klid na domácí hokejky přidal v 51. minutě Mikuš, který poslal Pardubice do dvoubrankového vedení.

Hanáci bezchybného Frodla už překonat nedokázali, sami naopak při závěrečné power play z Musilovy hole inkasovali třetí gól. Dynamo se tak po středeční výhře bodově dotáhlo na druhý Hradec Králové.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Adam Musil z Pardubic.

Divočinu ve Vítkovicích rozhodlo prodloužení

O takovém startu do utkání se hokejistům Karlových Varů nezdálo ani v nejhorším snu. Úvodní třetinu prohráli ve Vítkovicích drtivě 0:5, když už po druhé brance vystřídal gólmana Habalu Novotný. Ani to však nebylo Energii příliš platné. Lindberg, Solovjev, Bondra a dvakrát Hruška se postarali o zdánlivě rozhodnutý zápas.

Druhá třetina totiž přinesla zcela jiný obrázek. Lehkovážně hrající domácí postupně ztrestali Parkkonen, Hladonik, Koblasa, Rachůnek a Pulpán, a když se za Rideru prosadil jen Krenželok, svítil na ukazateli skóre po dvou třetinách stav 5:6. Šokující výsledek 6:6 po základní hrací době pak zajistil v 53. minutě Mikyska. Od ostudy tak zachránil Vítkovice Flick, který v druhé minutě prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Slezany.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Martin Osmík z Karlových Varů a Petr Fridrich z Vítkovic.

Kladno podlehlo Třinci

Po bezbrankové první třetině utkání mezi Kladnem a Třincem se jako první prosadili Oceláři, které poslal v 27. minutě do vedení Roman. Roli favorita pak hosté potvrdili o dalších sedm minut později, když se prosadil Ondřej Kovařčík a podruhé překonal Boweho.

Rytíři se dočkali 68 sekund po začátku závěrečné části. Kacetla pokořil Zikmund a snížil na jednobrankový rozdíl. Více však už domácí nestihli, tři body za výhru 2:1 si tak odvezl úřadující mistr.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Třince Ondřej Kacetl, Martin Marinčin z Třince a Matěj Beran z Kladna.

Hokejová Tipsport extraliga:
Dohrávka 43. kola:
Pardubice - Olomouc 3:0
Branky: 35. a 60. Musil, 51. Mikuš
Předehrávka 47. kola:
Vítkovice - Karlovy Vary 7:6, po prodl.
Branky: 5. Lindberg, 6. Solovjov, 9. a 20. Hruška, 14. Bondra, 24. Krenželok, 62. Flick - 23. Parkkonen, 26. Hladonik, 30. Koblasa, 31. Rachůnek, 37. Pulpán, 53. Mikyska
Předehrávka 52. kola:
Kladno - Třinec 1:2
Branky: 52. Zikmund - 27. Roman, 34. O. Kovařčík

Reklama