Hlavní obsah

Vedoucí Třinec padl, Plzeň už se na lídra dotáhla. Sparta rozstřílela Kometu

roj, novSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Třince uhájili první místo v extraligové tabulce. Bodovali i v 25. kole, nicméně po porážce s Mladou Boleslaví 3:4 po samostatných nájezdech se na ně bodově dotáhla díky výhře v Hradci Králové 5:1 Plzeň. Ta má ale o tři odehrané zápasy víc. Sparta doma rozdrtila Kometu 6:1 a na třetí příčce má stejně bodů jako čtvrté Karlovy Vary. Rozjetá Energie totiž udolala Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech. Trápící se Liberec podlehl Zlínu 2:4. Ani Vítkovice nezlomily krizové období, v Olomouci prohrály 2:3. Litvínov v boji o vyhnutí se pádu na dno tabulky porazil České Budějovice 3:2.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu proti Kometě, který vstřelil kapitán Michal Řepík.

Článek
Fotogalerie

Třinec prohrál doma poprvé v sezoně, přesto zatím v každém zápase bodoval. S pátou Mladou Boleslaví se sice zásluhou Vrány ujal vedení, ale pak už jen dotahoval. V samostatných nájezdech se Oceláři neprosadili ani jednou, zatímco hosté hned dvakrát a vítězný gól si připsal autor trefy z první série Bernad. Boleslavští vyhráli pošesté v řadě a v tabulce jsou pátí.

Na Oceláře už se po vysoké výhře na ledě aktuálně šestého Hradce bodově dotáhla Plzeň, která vyhrála popáté v řadě. Západočeši vedli už po jedenácti minutách o tři góly a Hronkův kontaktní gól jejich nástup jen lehce přibrzdil. Dvěma góly pomohl k výhře Indiánů obránce Budík.

Foto: David Taneček, ČTK

Plzeňský Vojtěch Budík (vlevo) překonává brankáře Hradce Králové Marka Mazance.

Pátou výhru v řadě slaví i Karlovy Vary. Západočeši tentokrát v gólově hubeném zápase udolali v nájezdech Pardubice. V rozstřelu rozhodl Lauko. Jediný gól domácích vstřelil navrátilec do sestavy Kousal, který se prosadil i v nájezdech. Východočeši bodovali potřetí za sebou.

Sparta si po dvou domácích porážkách tentokrát v O2 areně spravila chuť na brněnské Kometě. K vysoké výhře přispěl dvěma góly a nahrávkou Horák. U úvodního Košťálkova gólu Sparty asistoval Pech, jenž tím zaznamenal svůj 600. bod v extralize. Kometa zůstala po porážce osmá.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Olomouce z branky proti Vítkovicím.

Nedokázaly se před ni dostat Vítkovice, protože prohrály v Olomouci a připsaly si pátou porážku v řadě, což odnesl kompletní trenérský tým vyhazovem. Olomouc sice po druhé třetině o gól prohrávala, ale dvěma trefami ve třetí třetině duel otočila. Po dvou porážkách tak Hanáci mohli slavit výhru. Zvítězili podruhé z posledních sedmi utkání.

Z mizérie se nedaří vybřednout sedmému Liberci, který prohrál popáté za sebou. Zlín naopak výhrou pod Ještědem odčinil páteční porážku v Plzni. Tygři v zápase jen dotahovali, jednogólové manko se v závěru snažili smazat při risku bez brankáře, jenže do prázdné brány pečetil plný bodový zisk pro hosty svým druhým gólem v utkání Kubiš.

Litvínov odvrátil hrozbu pádu na dno tabulky, kam po vítězství 3:2 přikoval svého soupeře z Českých Budějovic. Verva se dočkala po dvou porážkách výhry, zatímco jihočeský nováček prohrál počtvrté za sebou. Motor sice po dvou třetinách vedl, domácí ale v závěrečném dějství zásluhou M. Hanzla a Zygmunta zápas otočili.

25. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Třinec - Mladá Boleslav 3:4 sn
Branky: 12. Vrána, 48. Zadina, 53. Růžička - 17. Allen, 21. R. Zohorna, 52. Lunter, Bernad rozhodující nájezd
Litvínov - České Budějovice 3:2
Branky: 4. Zdráhal, 42. M. Hanzl, 51. Zygmunt - 11. Slováček, 24. Jonák
Liberec - Zlín 2:4
Branky: 16. Vlach, 51. Birner - 6., 59. Kubiš, 22. Novotný, 26. Ondráček
Hradec - Plzeň 1:5
Branky: 11. Hronek - 1. Gulaš, 8. Čerešňák, 11., 34. Budík, 23. Suchý
Sparta - Brno 6:1
Branky: 9. Košťálek, 15. Šmerha, 19., 33. Horák, 30. Řepík, 47. Rousek - 14. Mueller
Olomouc - Vítkovice 3:2
Branky: 11. Olesz, 41. Káňa, 53. Valenta - 27. Mikyska, 33. Lakatoš
Pardubice - Karlovy Vary 1:2 sn
Branky: 10. Kousal - 26. Vondráček, rozhodující nájezd Lauko

Reklama