Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 5:2Vítkovice nebodovaly, jejich parádní série skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bičevskis 1 : 0
12. Pláněk 2 : 0
19. Fořt 3 : 0
32. Šťastný 4 : 0
36. Kantner 5 : 0
43. Marosz 5 : 1
46. Kalus 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve čtvrtečním utkání 37. kola extraligy nad Vítkovicemi 5:2. Středočeši vedli po první třetině o tři branky, v prostřední části hry náskok navýšili na 5:0 a hosté už jen v závěru korigovali skóre. Vítkovice nebodovaly v nejvyšší soutěži po třinácti zápasech.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují z třetího gólu. Třetí zleva je jeho autor Tomáš Fořt.

Článek
Fotogalerie

První třetinu ovládli domácí hokejisté, kteří si během úvodní dvacetiminutovky vypracovali hned tříbrankový náskok. Skóre otevřela po pěti minutách hry čtvrtá mladoboleslavská formace, když se po přihrávce Eberleho zorientoval na brankovišti lépe než obránce Polák domácí útočník Bičevskis.

Druhý gól přidali Mladoboleslavští při signalizované výhodě se šesti bruslaři na ledě: Bernad předal na modré čáře puk Pláňkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. I další gól padl při nestandardním počtu hráčů na ledě. Tentokrát se v klasické přesilovce trefil povedenou střelou o tyčku Fořt.

Jestli někdo z hrstky hostujících fanoušků čekal ve druhé části hry změnu, musel být zklamán. Jedinou odlišností byla výměna v hostujícím brankovišti, kdy Stezku nahradil Dolejš. I nadále byla ale lepším celkem Mladá Boleslav a přidala i další góly. Po polovině zápasu zvýšil na 4:0 Šťastný, který s pukem objel celé útočné pásmo a z dorážky si připsal pátý gól sezony. O chvíli později to bylo už 5:0, když druhou přesilovku v zápase využil Kantner.

Vítkovičtí začali střílet góly až v závěrečné části hry. Nejprve nachytal z úhlu brankáře Krošelje Marosz, ve 46. minutě pak využil jeho nedorozumění s Pláňkem v přesilovce Kalus. Více už ale domácí hostům nedovolili, mohli tak oslavit poslední letošní výhru v poměru 5:2.

37. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 5:2 (3:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Bičevskis (Eberle), 12. Pláněk (Bernad), 19. Fořt (Pýcha), 32. D. Šťastný, 36. Kantner (P. Kousal, Ševc) - 43. Marosz (Solovjov), 46. M. Kalus (Flick, Plášil). Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 960.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - D. Šťastný, Fořt, Pospíšil - P. Kousal, O. Najman, Kantner - Claireaux, Raška, Kelemen - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.
Vítkovice: Stezka (21. Dolejš) - R. Polák, Solovjov, Plášil, Galvinš, L. Kovář, Koch, Gewiese - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Flick, M. Kalus - Krejsa, Chlán, Bernovský. Trenéři: Holaň.

Reklama

Související témata: