Hlavní obsah

Č. Budějovice - Vítkovice 2:3 PPVítkovice při prvním startu v sezoně vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Polášek 0 : 1
18. Kovář 0 : 2
26. Christov (trestné střílení) 1 : 2
43. Beránek 2 : 2
64. Schleiss 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli v 6. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 3:2 v prodloužení a při premiérovém startu v sezoně po skončení karantény tak získali dva body. Nováček z jihu Čech si připsal první bod ve čtvrtém utkání, které doposud odehrál. Zápas rozhodl v 64. minutě útočník Jan Schleiss.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vítkovický Jan Schleiss, autor vítězného gólu svého týmu při utkání v Českých Budějovicích, před brankářem Jiřím Paterou.

Článek
Fotogalerie

Budějovičtí začali aktivně i bez útočníka Gilberta, jenž absolvoval operaci zraněného nosu. Voženílkovu šanci zmařili hosté jen Kubalíkovým faulem, v roli falešných křídel neuspěli obránci Slováček a Plášil. Skóre se poprvé změnilo ve 13. minutě, kdy se po rychlém protiútoku prosadil obránce Polášek.

V závěru první části přidali hosté druhý gól, když puk za záda brankáře Motoru Patery nešťastně tečoval kapitán domácích Pýcha. Gól si připsal obránce Kovář.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Alexandre Mallet z Vítkovic před brankářem Českých Budějovic Jiřím Paterou.

Útlum Jihočechů, pramenící z dvougólové ztráty, trval do 26. minuty, kdy Prokeš v rychlosti z levé strany přesně našel před brankou Christova, kterého zastavil Krenželok jen faulem. Útočník domácích se následně prosadil z trestného střílení, když Svobodu překonal kličkou do bekhendu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Vítkovic Miroslav Svoboda.

Ve zbytku druhé třetiny získali mírně navrch domácí, ale příležitosti Holce, Doležala, Pýchy či Karabáčka zůstaly nevyužité. Na druhé straně zahrozili Krenželok a exbudějovický Mikyska.

Na začátku třetí části se z vlastního obranného pásma podél pravého mantinelu protáhl budějovický mladík Beránek, drzým způsobem přetlačil zkušeného obránce Barinku a chladnokrevně zblízka vyrovnal. Hosté měli poté několik šancí rozhodnout v normální hrací době, trefili však jen tyč. I v prodloužení měly oba týmy několik šancí, prosadil se ale až po samostatné akci Schleiss.

6. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - HC Vítkovice Ridera 2:3 v prodl. (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Christov z trest. střílení, 43. M. Beránek - 13. Polášek (Dočekal), 18. L. Kovář (Werbik, Dočekal), 64. Schleiss. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:6, navíc R. Polák (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
České Budějovice: Patera - Plášil, Pýcha, Allen, Vydarený, Slováček, Suchánek - Holec, Venkrbec, Christov - Doležal, R. Přikryl, Jonák - M. Beránek, Prokeš, Karabáček - Voženílek, Raška, M. Novák. Trenér: Prospal.
Vítkovice: M. Svoboda - R. Polák, Štencel, Polášek, L. Kovář, Koch, Barinka, R. Černý - Schleiss, Marosz, L. Krenželok - Lakatoš, Mikyska, V. Polák - Mallet, Dej, Šišovský - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: