Hlavní obsah

Vítkovice v čele extraligy! Liberec šel i pošesté do prodloužení, Kladno poprvé bez bodu

Aktualizováno

Tři předehrávky 6. kola měla ve čtvrtek na programu hokejová Tipsport extraliga. Výhru slaví Vítkovice, které si poradily s Mladou Boleslaví 4:0 a vedou extraligu. Liberec, který šel i v šestém zápase sezony do prodloužení, prohrál s Plzní 2:3. Těsnou prohru 1:2 si připsalo i Kladno, které doma nestačilo na Třinec a poprvé si nepřipsalo ani bod.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují ze čtvrtého gólu. Zleva Lukáš Kovář z Vítkovic, autor gólu Dominik Lakatoš z Vítkovic a Rastislav Dej z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Na první branku utkání mezi domácími Vítkovicemi a Mladou Boleslavi čekali fanoušci v Ostravě až do 44. minuty, když se podruhé v sezoně prosadil pohotovou tečí Marek Kalus a Ridera šla do vedení. Definitivní jistotu dal domácím v 57. minutě Lakatoš, který podruhé překonal Novotného.

A pětadvacetiletý útočník si připsal i hattrick, když dvěma zásahy do prázdné branky ztrestal pokus o hru hostujícího týmu bez brankáře. Čisté konto si připsal výborně chytající Aleš Stezka. Boleslavští si tak po třech výhrách v řadě připsali druhou porážku v sezoně. Vítkovice naopak zaznamenaly čtvrtou výhru.

Příklep s Milanem AntošemVideo: Sport.cz

Kladno poprvé bez bodu

Kladno potvrzovalo dobrou formu ze začátku sezony v první třetině i proti Třinci. O jedinou branku úvodní části se postaral v 17. minutě Klepiš, který ve vlastním oslabení zajistil Středočechům vedení 1:0.

Rytíři drželi těsný náskok až do 34. minuty, ve které se prosadil Voženílek a srovnal stav. Oceláři převzali iniciativu a polovině závěrečné třetiny je poprvé v zápase poslal do vedení Chmielewski. Kladnu si již vyrovnat nepodařilo a poprvé v sezoně si tak neodneslo ze zápasu ani bod.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Patrik Hrehorčák z Třince a Adam Brodecki z Kladna.

Liberec šel znovu do prodloužení

Po opatrném úvodu zápasu mezi Libercem a Plzní se jako první prosadili hosté, když ve 12. minutě překonal střelou od modré domácího Kváču Zámorský a zajistil tak Indiánům po první třetině těsné vedení 1:0. Pro Bílé Tygry bylo ještě hůře pět minut po začátku prostřední části, kdy se prosadil Mertl a zvýšil vedení hostů na dvoubrankový rozdíl.

Severočeši však zápas nezabalili. Ve třetí třetině nejdříve využil přesilovku Bulíř a v 54. minutě se postaral o vyrovnání Flynn. I pošesté v sezoně tak zápas Liberce rozhodovalo prodloužení. V něm se odehrálo jen 35 sekund, když se podruhé prosadil Zámorský a rozhodl tak o vítězství Západočechů 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Martin Faško Rudáš z Liberce a brankář Plzně Miroslav Svoboda.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Vítkovice - Mladá Boleslav 4:0
Branky: 57., 59. a 60. Lakatoš, 44. Kalus
Kladno - Třinec 1:2
Branky: 17. Klepiš - 34. Voženílek, 50. Chmielewski
Liberec - Plzeň 2:3 v prodloužení
Branky: 45. Bulíř, 54. Flynn - 12. a 61. Zámorský, 25. Mertl

Reklama