Hlavní obsah

Vítkovičtí v dlouhé pauze dostali chuť na pizzu. Chtěli jsme zápas rozhodně dohrát, tvrdí Krenželok

Ujali se vedení v sérii, k vítězství ale vedla pořádně trnitá cesta. Hokejisté Vítkovic se před vyprodaným hledištěm v Brně při třetím duelu čtvrtfinále extraligového play off i bez jedné z největších opor Bukartse vyrovnali lépe s více než hodinovou pauzou kvůli díře v ledu, Kometu porazili 4:1 a vedou 2:1 na zápasy. Utkání přitom odstartovali tím nejhorším možným způsobem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Autor třetího gólu hostů Lukáš Krenželok z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

„Inkasovali jsme gól hned po dvaceti vteřinách, což bylo hodně nepříjemné. Ještě ale zbývala spousta času to napravit. Nám se to povedlo," potěšil ostravského kouče Miloše Holaně velký obrat jeho týmu.

Podle něj rozhodovaly v herně vyrovnaném střetnutí znovu maličkosti. „Čekání, zda bude utkání pokračovat, bylo hodně náročné, ale asi jsme se s dlouhou přestávkou vyrovnali o něco líp než soupeř. Odklad jsme rozhodně nechtěli. Jsme rádi za druhý bodík v sérii, a už se soustředíme na další zápas," tvrdil Holaň, který nechtěl prozradit důvody Bukartsovy absence ani okomentovat zdravotní stav Američana Kriegera, jenž se zranil v závěru. „V play off se o takových věcech nemluví," odbyl dotazy na toto téma.

Pojistku na vítkovický triumf dal třetím gólem na začátku poslední dvacetiminutovky útočník Lukáš Krenželok. „Nahazoval jsem puk od mantinelu před bránu Komety, kde číhal Rasťa Dej. I já jsem byl překvapený, že skončil v síti," usmíval se.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Dominik Furch inkasuje gól. Vpravo Filip Dvořák z Brna.

Ani jeho nepotěšilo, že zápas přerušila po čtrnácti a půl minutách nečekaná pauza kvůli díře v ledu poblíž mantinelu. Nucená přestávka se postupně protáhla až na 62 minut. „Každý jsme se s ní vyrovnávali jinak. Někdo si vyzul brusle, jiní se zase snažili neustále pohybovat. Nebo si třeba aspoň udělat pár dřepů. Taky už jsme začínali mít trochu hlad, takže v kabině padaly vtipy, že by někdo mohl doběhnout koupit pizzu. Rozhodně jsme ale všichni chtěli utkání dohrát," prozradil Krenželok.

Nakonec všechno dopadlo ke značné spokojenosti jeho i ostravských parťáků. „Co naše výhra pro vývoj série znamená? Jen to, že v ní máme znovu mírně navrch. Je důležitá pro naši psychiku. Jdeme ale dál, ve středu se ze všech sil porveme o další vítězství," plánoval okamžitě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Shora Tomáš Kundrátek z Brna, Marek Kalus z Vítkovic a Radek Koblížek z Brna.

Krenželok s povděkem kvitoval poměrně klidný závěr střetnutí, v němž se Brňané marně snažili stáhnout gólové manko. „Možná někdo očekával ke konci nějaké bitky, které se lidem pochopitelně líbí. My se ale nepotřebujeme vyfaulovat, abychom kvůli trestu třeba nemohli nastoupit k dalšímu zápasu," měl jasno.

Reklama