Hlavní obsah

Všechno na levačku, mrzí Martince. Obdivuje diváky, že navzdory dlouhé pauze vydrželi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstřelili sice už po dvaceti vteřinách vedoucí gól, ale záhy dovolili Vítkovicím vyrovnat. Pak brněnským hokejistům ve třetím čtvrtfinále extraligového play off nenahrála více než hodinová pauza kvůli díře v ledu. Po ní už za soupeřem herně i výsledkově zaostávali a museli před svými fandy skousnout porážku 1:4. V sérii prohrávají 1:2 na zápasy.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Šipka k ledu v podání Radka Kučeříka z Komety, vlevo brněnský brankář Dominik Furch.

Článek
Fotogalerie

„Hned při prvním střídání jsme otevřeli skóre, ale pak už bylo skoro všechno z našeho pohledu špatně. Nebyli jsme vůbec v zápase, absolutně jsme si ho neužili," posteskl si kouč Komety Patrik Martinec. Vzápětí však zdůraznil, že rozhodně nesnižuje výborný výkon Vítkovic. „Zvítězily zaslouženě," uznal.

Mrzí ho, že problém s ledem a dlouhé čekání, zda bude utkání vůbec pokračovat, notně pokazily dojem ze zápasu. „I kvůli tomu jsem hrozně zklamaný. Obdivuju fanoušky, že vydrželi a neodešli domů. Bylo vyprodáno, měla to být oslava hokeje. Bohužel nás dlouhá přestávka asi poznamenala víc než soupeře. Prožili jsme si den, kdy bylo všechno na levačku. Hráčům nemůžu vyčíst nedostatek bojovnosti, avšak tentokrát se nám bohužel nedařilo. Musíme se teď dobře připravit na středeční duel. Věřím, že ho s podporou našich skvělých příznivců zvládneme mnohem líp," přál si Martinec.

Brněnský kapitán Martin Zaťovič se nechtěl na nucenou pauzu, která zřejmě jeho mužstvo vyvedla z tempa, vymlouvat. „Bylo to pro nás i pro Vítkovice stejné. Kvůli díře v ledu jsme určitě neprohráli. Spíš si musíme rozebrat, proč jsme inkasovali góly z předbrankového prostoru. A samozřejmě se z chyb poučit pro další utkání," plánoval zkušený útočník.

Prozradil, jak hokejisté Komety dlouhou přestávku trávili. „Uvolnili jsme si tkaničky u bruslí, já si sundal na chvíli i dres. Navíc jsem chodil s vítkovickým kapitánem na porady se sudími, jestli je už možné v zápase pokračovat. O odkladu jsem vůbec nepřemýšlel. Šlo jen o to dát tomu nějaký čas, aby místo, kde se díra objevila, dostatečně zamrzlo," tvrdil Zaťovič.

Nechtěl příliš spekulovat, proč se problémy s ledem v poslední době opakují stále častěji. „Nevím, zda je to náhoda, nebo nikoli. Možná to bude i tím, že většina stadionů má nové mantinely," přemítal.

Zaťovič už raději přemýšlel o středečním duelu, v němž bude chtít Kometa Ostravanům prohru vrátit a srovnat sérii na 2:2. „Musíme se ještě víc tlačit před vítkovickou branku. Chce to navýšit důraz a při každé příležitosti pálit. My se mnohdy zbytečně snažíme přihrávat do ještě lepší pozice. A pak často trefujeme hokejky protihráčů. To musíme v každém případě změnit," burcuje brněnský veterán.

Reklama