Hlavní obsah

Zbořil korunoval návrat parádním sólem. Uvedl se skvěle, liboval si kouč Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí ještě vstřebával prohru se Zlínem v Mladé Boleslavi, když zvedl telefon a dozvěděl se o výměně do Brna. Sbalil si věci a o den později už Adam Zbořil s novým týmem poprvé trénoval. A ve středu útočník pomohl Kometě parádním gólem porazit v dohrávce 28. kola Liberec na jeho ledě 4:2. „Adam odehrál perfektní zápas vzhledem k tomu, že s námi byl na jednom tréninku. Utkání zvládl výborně. Dal i parádní gól, uvedl se skvěle," pochvaloval si novou tvář v týmu kouč Komety Jiří Kalous.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brněnský hokejista Adam Zbořil během extraligového utkání.

Článek
Fotogalerie

Zbořil v Brně hokejově vyrůstal, ale extraligovou premiéru v jeho dresu zažil poprvé až ve 26 letech. „Vrátit se do Brna po tak dlouhé době, po devíti letech, je krásný pocit. Teď jsem šťastný," radoval se na severu Čech.

Pod Ještědem nastoupil jako centr druhého útoku a v polovině zápasu se blýskl parádním sólem přes celé kluziště. Ve třicáté minutě se rozjel z vlastní poloviny. Obešel dva liberecké hráče a úchvatný slalom zakončil mezi betony gólmana Kváči a zvýšil na 2:1.

„Kluci odvedli dobrou práci. Nahoře mi odtáhli protihráče, přede mnou se celý prostor otevřel a já se ho snažil využít. A nakonec se to povedlo," popsal svůj nejkrásnější gól, který v extralize kdy vstřelil. Od té doby hosté v aréně Bílých Tygrů již jen vedli, tři body uhájili a přes Liberec poskočili v tabulce až na deváté místo.

„Určitě tohle potěší. Hlavně na výhru musíme navázat. Vybojovat v Liberci tři body se nestává zase tak často. Jsou to cenné body, musíme si jich vážit a pokračovat dál," konstatoval.

Zbořil v této sezoně změnil dres už podruhé. Nejprve byl vyměněn z Mladé Boleslavi do Zlína a poslední listopadový den se stal součástí trejdu Komety se Zlínem za Malleta. „Semlelo se to celkem jednoduše. V pondělí jsem měl telefonát, že jsem vyměněný do Brna, sbalil jsem se a jel. Tohle je hokejový život. Člověk se nemůže ohlížet doleva nebo doprava a musí okamžitě brát, co je a adaptovat se na novou situaci a jít do toho po hlavě," řekl po příchodu již do třetího týmu, za který v této sezoně nastoupil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva autor gólu Adam Zbořil a Peter Mueller se radují z gólu Komety Brno.

„Pro mě jde určitě o obrovský impuls, protože Brno je skvělý tým s výborným zázemím. Týmu se musí odvést tvrdá práce," pověděl. Začal vítězně.

Reklama