Hlavní obsah

Zlín zaskočil Spartu. Mistr nezaváhal, extraligu ale dál vede Třinec

jsv, škvSport.cz
Aktualizováno

V posledním extraligovém kole kalendářního roku 2016 pokračoval souboj o první příčku, kterou udrželi hokejisté Třince. Oceláři porazili Chomutov 3:1 a před druhým Libercem, jenž v pátek zdolal Olomouc 3:2, mají nadále náskok jednoho bodu. Podeváté za sebou uspěly Vítkovice, které přivezly cennou výhru 2:1 z Litvínova. Pardubice prohrály před vlastním publikem s Brnem 1:3 a poslední Karlovy Vary podlehly Mladé Boleslavi 3:4. Zlín zaskočil domácí Spartu a po vítězství 3:0 poskočil do elitní desítky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví vyrovnávací gól proti Chomutovu. Zleva Tomáš Linhart, Daniel Rákos a Jakub Petružálek.

Článek
Fotogalerie

Piráti dokázali čtyřikrát za sebou bodovat na venkovním ledě a také v Třinci začali slibně, když se už ve 3. minutě trefil poprvé v sezóně Hlava. Piráti drželi těsný náskok až do poloviny zápasu. Ve 29. minutě nejprve srovnal Rákos a o tři minuty později zařídil v dvojnásobné přesilovce rychlý obrat Roth. Oceláři se ve zbytku střetnutí už nenechali o vítězství připravit, na konečných 3:1 uzavřel v samém závěru střelou do prázdné klece Rákos. Slezané vyhráli osmý z posledních devíti duelů a udrželi první příčku.

Liberec si v pátek připomněl zisk historického mistrovského titulu z letošního roku a do duelu proti Olomouci nastoupil ve speciálních zlato-bílých dresech. A ty mu přinesly štěstí. Bílí Tygři vedli po brzkém zásahu Vantucha a dvou gólech Stránského 3:0. Kohouti sice v závěrečné části mocně dotahovali, prodloužení si ovšem pod Ještědem nevynutili. Úřadující český šampión vyhrál popáté v řadě a za lídrem z Třince zaostává o jeden bod.

Výtečnou formu potvrdily Vítkovice. Po Zlínu a Litvínovu se staly třetím týmem, který v probíhající sezóně na stadiónu Ivana Hlinky zvítězil v základní hrací době. Chemici doma bodovali čtrnáctkrát v řadě, tentokrát ale našli svého přemožitele. O triumfu Ostravanů rozhodl ve 24. minutě Szturc.

Hokejová Tipsport extraliga, 34. kolo:
Třinec - Chomutov 3:1
Branky: 29. a 59. Rákos, 32. Roth - 3. Hlava.
Litvínov - Vítkovice 1:2
Branky: 13. Gerhát - 9. Němec, 24. Szturc.
Liberec - Olomouc 3:2
Branky: 13. a 37. Stránský, 3. Vantuch - 49. Ostřížek, 53. Strapáč.
Pardubice - Brno 1:3
Branky: 40. Schaus - 19. a 54. V. Němec, 17. Kvapil.
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 3:4
Branky: 47. a 59. Skuhravý, 4. T. Rachůnek - 13. a 28. Orsava, 21. Klepiš, 27. Musil.
Sparta - Zlín 0:3
Branky: 18. a 58. Kubiš, 2. R. Vlach.
Předehráno 25. října:
Plzeň - Hradec Králové 3:1

Předposlední Pardubice toužily po třetím vítězství za sebou, jenže proti Kometě neuspěly. Dva góly Brna vsítil Vojtěch Němec. Moravané přerušili osmizápasovou sérii venkovních porážek.

Šňůru nezdarů ukončila také Mladá Boleslav. Bruslařský klub vytěžil z posledních pěti utkání pouhý bod, z lázeňského města ovšem přivezl všechny tři. Klíčový moment přišel v druhé třetině, v níž Středočeši v rozmezí 27. a 28. minuty dvakrát skórovali a odskočili Energii na rozdíl tří branek. Dvakrát se v zápase prosadili Jakub Orsava a domácí Václav Skuhravý, jenž ve třetí třetině duel zdramatizoval. Západočeši zůstávají na chvostu tabulky, na předposlední Pardubice ztrácejí pět bodů.

Překvapivý výsledek se zrodil na Spartě. Berani, kteří s Pražany prohráli posledních pět utkání, nedovolili soupeři ani jednou skórovat. Naopak sami dvakrát udeřili. Jubilejní 600. zápas v nejvyšší soutěži odehrál Pavel Kubiš a oslavil ho stylově! Dvěma trefami zařídil Ševcům cennou výhru, díky níž se posunuli na desáté místo. Naopak Sparta prohrála ve svém hájemství potřetí za sebou a v tabulce je pátá.

Reklama

Související témata: