Hlavní obsah

Sparta rozdrtila Rytíře, Liberec rozhodl v prodloužení, slaví Litvínov i Pardubice

Aktualizováno

Mikulášské 30. kolo hokejově Tipsport extraligy přináší sedm nadílek. Bílí Tygři z Liberce prohrávali s Vítkovicemi 0:2, aby otočili skóre na 3:2. Nakonec ale museli rozhodnout o výhře 4:3 až v prodloužení. Energie Karlovy Vary nestačila doma na Vervu Litvínov a podlehla jí 2:3. Doma neuspěl ani Zlín, jenž prohrál 1:4 s Pardubicemi. V chomutovské Rocknet Areně si s chutí zastřílela pražská Sparta, nad Kladnem vyhrála vysoko 6:0. Mladá Boleslav pak podlehla Třinci 0:3. Hradec Králové až v prodloužení porazil České Budějovice 3:2 a Olomouc podlehla Kometě Brno 0:2.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Sparty zdraví fanoušky po vítězném utkání.

Článek
Fotogalerie

Liberec se po dvou porážkách radoval z vítězství. Ridera přitom v zápase vedla po první třetině 2:0, Liberec ale ještě do druhé přestávky srovnal. Ve třetí třetině nejprve skóroval domácí Dávid Gríger, do prodloužení ale poslal zápas Roberts Bukarts. V čase 64:22 rozhodl o vítězství Bílých Tygrů Jakub Klepiš.

Pardubice vyhrály ve Zlíně 4:1 a potřetí v řadě v soutěži naplno bodovali. Dvěma góly se na čtvrtém vítězství v řadě nad Berany podílel útočník Ondřej Rohlík. Poslední Zlín tak v domácím prostředí nedokázal navázat na překvapivé páteční vítězství z ledu pražské Sparty.

Hradec Králové potvrdil dobrou formu a připsal si čtvrté vítězství v řadě. Proti Českým Budějovicím ale ztratili vedení 2:0, díky trefě Jakuba Lva ze čtvrté minuty prodloužení ale získali alespoň dva body za výhru 3:2.

Foto: David Taneček, ČTK

Gólová radost v Hradci Králové. Na snímku slaví zleva Graeme McCormack, Aleš Jergl a Kevin Klíma.

Třinec vyhrál v Mladé Boleslavi 3:0 a potřetí v řadě v soubojích se Středočechy neinkasoval. Páté čisté konto v sezoně, druhé proti Mladé Boleslavi, udržel Marek Mazenec. Oceláři si upevnili vedení v tabulce, na druhý Hradec Králové mají náskok čtyř bodů.

Litvínov uspěl v Karlových Varech, zvítězil tam 3:2 a ukončil sérii tří porážek. Naopak domácí Energie si připsala třetí nezdar v řadě. Dvěma asistencemi se na výhře Vervy v podkrušnohorském derby podílel obránce Patrik Demel.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z gólu.

Sparta deklasovala v Chomutově kladenské Rytíře 6:0. Pražané rozhodli dvěma góly ve druhé třetině, vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a vrátili Rytířům domácí porážku 3:4 po nájezdech z poloviny října. Vítězný gól dal útočník David Dvořáček. Předposlední Kladno vyšlo počtvrté za uplynulých pět vystoupení bodově naprázdno. První čisté konto v sezoně vychytal Matěj Machovský. Obránce Tomáš Pavelka si připsal tři asistence.

Kometa Brno vyhrála v Olomouci 2:0 a potřetí v řadě naplno bodovala. Kometa se střelecky prosadila dvakrát ve druhé třetině, velkou zásluhu na její výhře měl brankář Jakub Sedláček. Jednatřicetiletý gólman, jenž začal sezonu v Olomouci, si připsal 30 úspěšných zákroků a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Tipsport extraliga - 30. kolo
Liberec - Vítkovice 4:3 v prodloužení
Branky: 25. Klapka, 36. Ivan, 48. Gríger, 65. Klepiš - 12. Kalus, 20. Krenželok, 58. Bukarts.
Karlovy Vary - Litvínov 2:3
Branky: 14. Koblasa, 56. Černoch - 10. Estephan, 11. Kudrna, 43. Zdráhal.
Zlín - Pardubice 1:4
Branky: 42. Kubiš - 17. Camara, 28. a 38. Rohlík, 57. Nakládal.
Kladno - Sparta 0:6
Branky: 34. Dvořáček, 38. Matuškin, 52. Řepík, 56. Buchtele, 57. Thorell, 60. Chlapík.
Mladá Boleslav - Třinec 0:3
Branky: 10. Kundrátek, 38. Hrňa, 59. Daňo.
Mountfield HK - České Budějovice 3:2 v prodloužení
Branky: 5. Jergl, 19. Lamper, 64. Lev - 34. Novotný, 35. Gulaš
Olomouc - Brno 0:2
Branky: 24. Krištof, 32. Dočekal.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice