Hlavní obsah

Čeljabinsk - Novosibirsk 2:0Brankář Will v KHL vychytal všechny střelce Novosibirsku

Moskva
Aktualizováno

Brankář Roman Will vychytal v Kontinentální hokejové lize všechny střelce Novosibirsku a položil základ vítězství Čeljabinsku 2:0. Český gólman si připsal třetí čisté konto v sezoně a první od poloviny října, vysloužil si ho 25 zákroky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Roman Will během utkání v rámci turnaje Channel One Cup s Finy

Článek

Brankami ve druhé třetině se o vítězství domácích zasloužili Sergej Kalinin a Alexandr Avcin. Ve druhém utkání za sebou se neprosadili čeští tahouni Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem, kteří tvoří spolu s Kalininem nejproduktivnější trojici mezi hráči Traktoru.

Patří jim druhé a třetí místo také v kanadském bodování českých hokejistů v soutěži, lepší je jen suverénní lídr tabulky střelců KHL Dmitrij Jaškin. Také autor 24 branek v sezoně ale tentokrát vyšel naprázdno a Dynamo Moskva po třech předchozích výhrách prohrálo 1:3 na ledě Magnitogorsku.

Metallurg vyhrál pošesté z posledních sedmi zápasů a drží se o dva body před Čeljabinskem na třetím místě Východní konference. Dynamo Moskva drží čtvrtou pozici na Východě.

Další český gólman Dominik Furch prožil méně úspěšný zápas v brance Dinama Minsk. Na ledě lídra Východní konference Kazaně ho vystřídal Danny Taylor po druhé třetině, na jejímž konci domácí tým zvýšil na 4:1. Kanadský náhradník pak ještě inkasoval třikrát a Kazaň zvítězila 7:2.

Z hráčů v poli se do statistik zapsal jen Robin Hanzl. Po jeho asistenci snížil Spartak Moskva sedm minut před koncem zápasu na ledě Čerepovce na 3:4, ale pak už se skóre nezměnilo.

Výsledky zápasů KHL:
Barys Nur-Sultan - Nižnij Novgorod 2:3
Čeljabinsk - Novosibirsk 2:0 (Will čisté konto)
Magnitogorsk - Dynamo Moskva 3:1
Ufa - Jokerit Helsinky 0:3
Čerepovec - Spartak Moskva 4:3 (za hosty Hanzl 0+1)
HK Soči - Nižněkamsk 4:2
Kazaň - Dinamo Minsk 7:2.

Reklama