Hlavní obsah

Kovář byl vyhlášen nejlepším brankářem týdne v KHL

Moskva

Český brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne Kontinentální hokejové ligy na svém postu. Dvaatřicetiletý odchovanec Písku inkasoval v úvodních dvou duelech sezony jedinou branku, měl úspěšnost zákroků 98,4 procenta a jednou udržel čisté konto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Jakub Kovář čelí střele

Článek

Kovář nejdříve ve čtvrtek vychytal Avtomobilistu 38 úspěšnými zákroky vítězství na ledě Čeljabinsku 3:1 a o dva dny později doma proti Spartaku Moskva při výhře 1:0 zneškodnil všech 24 soupeřových střel. Před úterním duelem s čínským Kunlunem drží neprůstřelnost 96 minut a dvě sekundy.

V minulé sezoně byl Kovář v KHL vyhlášen nejlepším brankářem týdne dvakrát a získal i ocenění pro gólmana měsíce za prosinec. V KHL chytá už osmou sezonu, z toho sedmou v Jekatěrinburgu. Ročník 2016/17 bývalý brankář Českých Budějovic a účastník čtyř mistrovství světa i olympijských her z roku 2014 v Soči strávil v Čerepovci.

Ocenění za první týden nového ročníku KHL se dočkali také kanadský obránce reprezentující Kazachstán Darren Dietz z Barysu Nur-Sultan, švédský útočník Magnus Pääjärvi-Svensson z Jaroslavle a jako nováček ruský obránce Dmitrij Samorukov z CSKA Moskva.

Reklama