Hlavní obsah

Sparta do Finska nepojede! Prohrála kontumačně a v Lize mistrů nepostoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utkání hokejové Ligy mistrů mezi Jukuritem a Spartou, ke kterému Pražané kvůli poruše letadla nemohli dnes odcestovat, bylo kontumováno ve prospěch finského celku v poměru 3:0, protože duel nemohl být sehrán v průběhu následujících 24 hodin. Znamená to tak, že Sparta v soutěži do play off nepostoupí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Sparty Jakub Kovář při utkání v Olomouci.

Článek

„Technická závada na letadle bohužel nešla v krátkém časovém horizontu opravit. Udělali jsme maximum pro zajištění náhradní letecké dopravy a odehrání zápasu do 24 hodin. Bohužel se ale nepodařilo dohodnout na náhradním termínu," uvedl tiskový mluvčí Sparty Marek Táborský.

Podle pravidel soutěže musel být zápas sehrán maximálně do 24 hodin od původního termínu, to znamená do středečních 18:00 SELČ. I přes veškerou snahu Sparty se však oba týmy na novém termínu nedohodly, takže Jukurit, za který nastupují i bratři Kovařčíkové (Ondřej je toho času zraněný) zapíše do tabulky výhru 3:0.

Znamená to tak, že Sparta přišla o naději na postup do osmifinále. K němu potřebovala dnes v Mikkeli vyhrát a následně uspět i za týden v domácí odvetě.

„Moc nás mrzí, že jsme se nemohli o postup do play off utkat na ledě. Veškeré úsilí a pozornost nyní zaměříme na úspěch v extralize," dodal asistent trenéra Patrik Martinec.

Reklama