Hlavní obsah

Na Slovensku stoupá hokejová horečka

Bratislava

Vítězství Slovenska nad Kanadou a postup do semifinále způsobil na Slovensku obrovskou euforii. Po městech jezdí automobily se slovenskými vlaječkami, trikolórou na zpětných zrcátkách a z hospod i bytů bylo ve čtvrtek slyšet „Slovensko do toho“.

Foto: Lehtikuva, Martti Kainulainen, ČTK/AP

Postup do semifinále neslavili jen fanoušci přímo v Helsinkách, ale i na celém Slovensku.

Článek

Hokej v pravé poledne sledovali v zasedačce i zaměstnanci centrály jedné z největších slovenských bank. „Zaměstnanci si budou muset čas strávený u obrazovek odpracovat," prohlásil mluvčí banky Štefan Frimmer.

V poledne se zaplnili také hospody po celém Slovensku. Například v bratislavském podniku Hokejka zavládla atmosféra, která si v ničem nezadala s náladou na hokejovém stadiónu. „Od začátku jsem věřil, že můžeme překvapit. Ve druhé třetině jsem měl malou dušičku, ale ve třetí jsme to zvládli," neskrýval nadšení Tomáš Ruman. „Doufám, že Češi postoupí a bude československé semifinále," dodal.

Hokej běžel i ve školách

Učitelky ve školách měli problém upoutat pozornost studentů. Ve většině škol učitelé povolili dětem sledování hokeje v rozhlase nebo v televizi. „Učit nešlo, žáci byli nesoustředění. Přiznávám, že i učitelé chtěli sledovat hokej," řekl učitel jedné z bratislavských škol.

Na základní škole Pavola Demitry v Dubnici nad Váhem sledovali hokej na velkoplošné obrazovce v tělocvičně. „Žákem naší školy byl Demitra i někteří ze současných reprezentantů," uvedl jeden z učitelů.

Reklama

Související témata: