Hlavní obsah

Erbanová si splnila sen i v hokeji: Je úžasné, že můžu soupeřit s nejlepšími

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný konec s rychlobruslením v srpnu 2018 jí otevřel nové dveře. Karolína Erbanová, držitelka bronzové medaile z olympijských her i mistrovství světa ze sprinterských tratí, poté uvažovala o dráhové cyklistice, zkoušela florbal, ale nakonec se vrátila k hokeji, který jako malá hrála. A udělala dobře. S národním týmem žen totiž oslavila zisk historického bronzu ze světového šampionátu v Dánsku.

Splněný sen Karolíny Erbanové. Jak jsme se semkly, to jsem ještě nikdy nezažilaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Kdyby mi někdo před čtyřmi roky řekl, že si odvezu medaili z hokeje, tak bych mu rozhodně nevěřila. Jsem ale fakt ráda, že mi tělo stále skvěle funguje. A hlava chce taky pracovat," libovala si 29letá Erbanová.

V české reprezentaci tato útočnice debutovala v olympijské kvalifikaci před necelým rokem. Do pekingské nominace se poté ovšem nevešla. Na další vrcholnou akci, tedy mistrovství světa, už se ale dostala. „Je úžasné, že po takové chvilce v elitním hokeji můžu soupeřit s těmi nejlepšími. Splněný sen," radovala se.

Bod si sice nepřipsala, ale rychlostí a bojovností ve čtvrté formaci pomohla ke třetímu místu. Cennost bronzové medaile ale se svými rychlobruslařskými úspěchy srovnávat nechce. „Individuální sport je úplně jiný svět. Člověk sám vyhrává, sám prohrává," vysvětlila.

Bronzové hokejistky jsou doma. Oslavy se vydařily. Dobří hráči za to umí vzít i mimo led!Video: Sport.cz

Oslavy však srovnávala ráda. „Týmový sport je pro ně určitě lepší. Když jsme přilítly do šatny, euforie byla obrovská. Naše repre fungovala jako rodina," pochvalovala si Erbanová, která bude od příští sezony působit ve finské Hämeenlinně.

„Hokej už je určitě můj nejoblíbenější sport. Doufám, že tenhle úspěch ženský hokej nakopne. Sleduju ho už dlouhé roky, ještě když jsem byla rychlobruslařka. Snad zlepšíme podmínky pro naše nástupkyně," doufá medailistka z mistrovství světa ze dvou různých sportů.

Reklama

Související témata: