Hlavní obsah

Hokejisté odletěli do Rigy. Jdeme se porvat o medaili, velí kapitán Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve slušivých kostkovaných oblecích dorazili čeští hokejisté na letiště, aby v dopoledních hodinách vyrazili soukromým letem bojovat na mistrovství světa do lotyšské Rigy. „Super materiál, hodně pohodlné. Ideální na cestu," pochvaloval si obleky útočník Roman Červenka, který by rád znovu po roce dovedl národní tým k cennému kovu jako kapitán.

Čeští hokejisté zamířili na mistrovství světa. K týmu se těsně před odletem připojil i Filip ChytilVideo: Sport.cz

 
Článek

K týmu se poprvé připojil útočník Filip Chytil, jenž dorazil do Česka už v pátek. „Stihl jsem vidět rodiče, užít si pár českých jídel a taky pražskou dopravu. To je všechno," culil se dobře naladěný forvard Rangers.

Na pražské letiště přijel po spoluhráčích s drobným zpožděním. „Ale kvůli balení to nebylo. Mám skvělou přítelkyni, která mi pomáhá. Teda spíš já jí, ona je v tomhle lídr a já jen asistoval. Podporuje mě celou dobu a je to i její zásluha, jaký jsem hráč," oceňoval Chytil, který by měl na šampionátu patřit k jedním z lídrů.

Stejně tak jako Červenka, jenž loni ovládl kanadské bodování. „Tlak už mi nevadí. Dělám si ho největší sám na sebe. Ani ne tak na to, abych dával góly, ale spíš co se týče zodpovědnosti za tým. Abychom makali a turnaj si i užili," říkal 37letý křídelník.

Po loňském bronzu už cítí vypukávající hokejovou horečku. „Všichni mi přejou hodně štěstí. Tím, že se povedla loni medaile, na ni bude tlak znovu. Ale tak to má být. Jedeme se o ni porvat," zavelel český kapitán. „Máme rozhodně kvalitní hráče. Uvidíme, jak si všechno sedne a jak budeme dodržovat systém. Týmu věřím," pokračoval.

Věřím v náš tým. Vím, co můžu nabídnout, že můžu rozhodovat zápasy, říká před startem MS Filip Chytil.Video: Sport.cz

V duelech na Českých hokejových hrách nastupoval po zranění s celoobličejovým krytem. „Ale teď už je v plánu hrát bez plexiskla. Týden se dal vydržet, ale bude to snad úleva, hrálo se s ním jinak," připustil Červenka, nad jehož nosem už nebyl výrazný šrám.

Po konci brněnského turnaje měli hráči jeden den volna. „Ale moc času nebylo, balil jsem. Stihl jsem jen přípravy na cestu. A samozřejmě taky čas s rodinou," vysvětloval Červenka. Zbývající chvilky v Česku si chtěl užít také útočník Filip Chlapík, jenž jede na svůj první šampionát. „Manželka je těhotná a máme doma desetiměsíční miminko. Tak jsem si je chtěl užít ještě co nejvíc. Ani pro ně to není snadné," uvědomoval si Chlapík.

Člověk tam sedí a buší mu srdce, popisuje Filip Chlapík chvíle, kdy trenér oznamoval nominaci na MSVideo: Sport.cz

Teď už se však soustředí na samotné mistrovství, v pátek Češi vyzvou Slovensko, následně narazí na papírově slabší soupeře Kazachstán, Lotyšsko nebo Slovinsko. „Hlavně nesmíme nikoho podcenit. Na každý zápas se musíme připravit stejně," mínil Chlapík.

„Velmi těžký start. Kluci říkali, že v přípravě Slováci hráli velice dobře. Potřebujeme šampionát dobře odstartovat a udělat si dobrou atmosféru v kabině," říkal také kapitán Červenka.

Reklama