Hlavní obsah

Naší lajně se daří, ale po prohře je to k ničemu, litoval Krejčí

Zklamání bylo na elitním českém centrovi patrné, na Švédy v neděli hokejoví reprezentanti nestačili. David Krejčí sice na mistrovství světa v Tampere proti nim otevřel skóre, celý zápas dřel a bojoval, jenže z národního týmu nakonec pouze jeho útok zůstal v plusových číslech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

MS v hokeji 2022: sestřih zápasu Česko - ŠvédskoVideo: ČT sport, SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Tampere (od našeho zpravodaje) - Křídla Červenka (0+6) a Blümel (3+1) jsou aktuálně na prvním a třetím místě kanadského bodování celého šampionátu. „Doufám, že Červus bude takové přihrávky rozdávat dál, my už si s Blímou v zakončení umíme poradit," říkal Krejčí, přesto se nemohl ubránit emocím.

„Jasně, naší lajně se daří, ale prohráli jsme, takže to je celé k ničemu," říkal posmutněle s vědomím, že vlastně ani jeho gól ze sedmé minuty mužstvu nepomohl. Švédsko těsně před přestávkou využilo svou první přesilovku, a pak reprezentanti ve druhé třetině zcela vypadli ze systému.

Češi v rozpětí šesti minut třikrát inkasovali. „Zápas byl dobře rozehraný, ale pak Švédi začali využívat naše nedostatky. Dělali jsme zbytečné chyby," mrzelo šestatřicetiletého útočníka, jehož ice time vyšplhal až k osmnácti minutám.

Na ledě bylo vidět, jak moc ho štvalo, že Češi tahali za kratší konec provazu. Důkazem byla i jeho šarvátka s o patnáct let mladším Dahlinem. „Nelíbilo se mu, jak jsem ho dohrál, tak jsem se zeptal, s čím má problém," popsal Krejčí.

Nad počínáním švédského obránce lamentoval i na začátku třetí části, kdy Dahlin uklouznutím posunul branku v momentu, kdy se Češi ocitli v obrovské šanci a mohli dát kontaktní gól. „Nejsem si jistý, jak to pravidlo přesně zní. Myslím, že měl být ale vyloučený. Byla to vyložená šance, dva na nikoho, určitě bychom ji proměnili a ještě třeba by to ovlivnilo vývoj zápasu," litoval Krejčí.

Posila české reprezentace pro hokejové MS už spěchá ze zámoří. Téma řeší pořad Příklep extra na Sport.czVideo: SPORT.CZ

Pondělní volný den má české mužstvo prostor, aby našlo ztracenou pohodu. „Takové chyby dělat prostě nemůžeme, o tom si musíme popovídat. Je to těžké teď hodnotit, ale možná dobře, že se tohle stalo na začátku turnaje Snad se z toho poučíme, aby nepřišlo něco podobného ke konci turnaje," neztrácel naději zkušený útočník.

Reklama