Hlavní obsah

Potvrzeno! Pastrňák přiletí. Simon nečekaně opustil dějiště MS a už se nevrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to oficiální. Českou hokejovou reprezentaci posílí na MS ve Finsku David Pastrňák, který dorazí do Tampere ve středu. Poslední místo na soupisce by měl obsadit David Kämpf. Dominik Simon z citlivých osobních důvodů odlétá domů.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák míří za reprezentací do Finska.

Článek

Tampere (od našeho zpravodaje) - „David měl po konci Bostonu v playoff NHL velký zájem přijet mistrovství a přestože byl ke konci základní části zraněný, výstupní zdravotní testy u něj proběhly bez problémů a od Bruins tak dostal zelenou," řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Pokud vše půjde podle plánu, ve středu by měl už s týmem trénovat a do zápasu by měl nastoupit už ve čtvrtek proti Lotyšsku.

Úchvatný comeback Davida Pastrňáka v NHL. Úryvek z pořadu Příklep na Sport.cz.Video: Sport.cz

Poslední volné místo na soupisce velmi pravděpodobně zaplní forvard Toronta David Kämpf.

„Odehrál celé play off bez zranění a cítí se výborně. Ještě musíme počkat na finální potvrzení od Toronta, ale na 99 % by měl do dějiště mistrovství dorazit ve čtvrtek," řekl Nedvěd, který finální stanovisko bude znát v průběhu úterního večera.

Znamenalo by to, že útočníci Petr Holík, Petr Kodýtek, kteří dosud s týmem jen trénovali, se na soupisku nedostanou a premiéry na MS se nedočkají. Nicméně prozatím zůstávají v Tampere, dokud tu fyzicky Pastrňák a Kämpf nebudou.

Naopak z dějiště mistrovství světa odcestoval z osobních důvodů Dominik Simon, který už do zápasů ve Finsku nezasáhne.

„Jelikož jde o velmi citlivou osobní záležitost a respektujeme Dominikovo soukromí, prosíme o pochopení, že se k celé záležitosti nebudeme více vyjadřovat," uvedl Nedvěd s tím, že do zápasu proti Rakousku nastoupí český tým s 11 útočníky.

Reklama

Související témata: