Hlavní obsah

Slovákům patří budoucnost hokeje. A Češi? Zmatek a bordel, kritizuje expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slováci mají nejmladší tým na šampionátu. V jejich sestavě dokonce najdeme hned tři naděje pro nadcházející draft NHL, konkrétně Juraje Slafkovského, Šimona Nemce či Adama Sýkoru. „Oni se toho vůbec nebojí. Ve Slovensku je hrozná budoucnost,“ chválí Radek Duda ve studiu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz.

Slovensku patří budoucnost hokeje. Ukáží to na příštích draftech. V Česku musejí přijít velké změny. Diskuze v PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

Dnes již bývalý hokejista se věnuje individuálnímu trénování i skautingu, navíc si v uplynulé sezoně zahrál i ve slovenské lize za Duklu Trenčín, a tak se v ligových kláních potkával na ledě například právě se Šimonem Nemcem nebo Adamem Sýkorou, kteří jsou aktuálně hráči Nitry.

Příčinu ve změně k lepšímu vidí v prezidentovi tamního hokejového svazu Miroslavu Šatanovi, kouči reprezentačního áčka Craigu Ramseym a generálním manažerovi národního mužstva Oto Haščákovi.

Budoucí rakouská hvězda v NHL? Diskuse o Marcu Kasperovi v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

„Co přišli, začaly se tam dít věci," říká Duda a pokračuje: „Slováci překopali celý systém a samozřejmě bylo štěstí, že udělali bronzovou medaili na olympiádě, ale zasloužili si ji."

43letý hokejový expert navíc předpovídá, že Slovensko se může těšit na další úspěchy díky zajímavým hráčům v mládežnických kategoriích, které větší popularita teprve čeká.

Jiříček nejmladším obráncem, který skóroval za národní tým na MS. Jak ho tipuje expert na draft? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: ČT sport, Sport.cz

„Uvidíme to tenhle rok na draftu a budou pokračovat dál a dál... Tam je obrovská budoucnost, takže oni v horizontu pěti šesti dalších let budou mít neskutečný tým," chválí bývalý český reprezentant.

A co na to Češi?

Podle Dudy tak má slovenský hokej před sebou lepší budoucnost než ten český, alespoň při pohledu na stávající fungování. „Přitom je to s podivem, protože my tu hráčskou základnu máme větší a teď je otázka, jestli bude stačit jen příchod Kariho Jalonena. Já si to nemyslím," dodává redaktor Sport.cz Jan Škvor, druhý host studia. „Nebo bude muset přijít změna na svazu, jako u nich proběhla se Šatanem..." pokračuje hokejový expert Sport.cz.

Souboj Slováků s Kanadou nabídl fantastické zásahy gólmanů.Video: ČT Sport, SPORT.CZ

Jakmile se debata stáčí k českému hokeji, Radek Duda se viditelně dostává do ráže. „Tady je takový zmatek, bordel, a jestli někdo chce s českým hokejem něco udělat, ty lidi, kteří jsou za něj zodpovědní, si musejí nalít čistého vína a prostě říct, takhle to nejde a musí odstoupit."

Celou diskusi najdete v hlavním videu z pořadu PŘÍKLEP EXTRA, který vysíláme v přímém přenosu na Sport.cz k zápasům českého týmu na mistrovství světa v hokeji.

Reklama

Související témata: