Hlavní obsah

Philadelphia - Washington 1:2 SNGudasův sladký návrat! Voráček ho vyškolil parádní akcí, přesto to nestačilo. Výhry slaví Chlapík i Faksa

New York/Praha
Aktualizováno

Podařený návrat na led svého bývalého klubu má za sebou Radko Gudas. V dresu Washingtonu se mohl radovat z výhry nad domácí Philadelphií 2:1 po nájezdech. Na jediné brance Flyers se asistencí podílel Jakub Voráček. V dalších zápasech slaví výhru Islanders, kteří si poradili s Torontem 5:4 a Ottawa po triumfu nad New Jersey 4:2, asistenci si u druhé trefy Senátorů připsal Filip Chlapík. Stejně se vedlo i Radku Faksovi, jenž si připsal bod při výhře Dallasu v Calgary 3:1.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Radko Gudas (vpravo) mohl být se svým výkonem spokojen

Článek
Fotogalerie

Proč jsou v čele Východní konference, ukázali hokejisté Washingtonu na ledě Philadelphie již v 7. minutě, kdy je poslal do vedení Leipsic. Od té doby však fanoušci na další branku čekali hodně dlouho. Ve výborné formě hrající Jakub Vrána se v dresu Capitals do statistik zapsal pouze dvěma dvouminutovými tresty za sekání.

O vyrovnání se tak až v 57. minutě utkání postaral Claude Giroux, na jehož brance však měl výrazný podíl Jakub Voráček, který skvělou individuální akcí, během které níž si poradil s bývalým parťákem Radko Gudasem, připravil kanadskému útočníkovi jednoduchou situaci.

"Zaslouží si uznání, sehráli to pěkně," konstatoval trenér Washingtonu Todd Reirden. "Po tom gólu jsme je ale zatlačili a vypracovali si několik dobrých šancí. Rozhodli jsme až v rozstřelu, ale výhru jsme si zasloužili," dodal.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Zápasy Flyers a Capitals nabídl řadu tvrdých soubojů

Ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich jako první neuspěl Jakub Voráček, na druhé straně nezaváhali Oshie a Kuznětsov. Za Flyers se trefil znovu jen Giroux, bod navíc tak mohli slavit hokejisté z hlavního města USA.

Pikantní byl zápas pro Radka Gudase, který v dresu Letců strávil čtyři sezony než byl letos vyměněn právě do Washingtonu.

"První třetina byla hodně těžká. Nebruslili jsme dobře, nebyli jsme silní na puku. To se občas stává. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Byl to otevřený zápas a jsem rád, že jsme získali bod," uvedl Voráček.

VIDEO: Sestřih zápasu Philadelphia - Washington

Islanders si poradili i s Torontem

Ve výborně rozjeté sezoně pokračují hokejisté Islanders, když si poradili s Torontem 5:4 a v tabulce Východní konference jsou druzí za Washingtonem. Utkání proti Javorovým listům začali výborně, když po brankách Barzala a Beauvilliera vedli po úvodní třetině 2:0.

Hosté však stihli v prostřední části díky Kapanenovi a Nylanderovi vyrovnat, vedení však Ostrovanům vrátil ještě do konce druhé třetiny svou druhou brankou večera Beauvillier.

Definitivní úder si domácí schovali do třetí třetiny. V 49. minutě zvyšoval na 4:2 z přesilové hry Brassard, na tříbrankový rozdíl zvýšil při power play hostů Cizikas. Hosté si ještě vylepšili statistiku po trefách Holla a Tavarese v posledních dvou minutách utkání, na vítězství Islanders 5:4 to však již nic změnit nemohlo.

VIDEO: Sestřih zápasu Islanders - Toronto

Rittich jen na střídačce a Calgary padlo

Jen ze střídačky sledoval zápas svého Calgary proti dallaským Hvězdám brankář David Rittich. A jako první viděl branku za zády svého kolegy Camerona Talbota, kterého překonal ve 24. minutě z přesilové hry Pavelski.

Už na dvoubrankový rozdíl zvýšil v 57. minutě Dowling. Domácí reagovali svou první a poslední trefou v 50. minutě díky Monahanovi z přesilovky, výhru hostů pak pečetil 93 sekund před koncem do prázdné branky opět Pavelski.

Do sestavy Calgary se vrátil Michael Frolík, který zůstal v posledních dvou zápasech mezi náhradníky. Výkony kladenského odchovance jsou prozatím za očekáváním - nasbíral tři body (1+2) v 19 zápasech a má deset záporných bodů ve statistice +/-. Blíží se i návrat obránce Dallasu Romana Poláka, který utrpěl v úvodu sezony po nárazu do hrazení zlomeninu hrudní kosti.

VIDEO: Sestřih zápasu Calgary - Dallas

Chlapík pomohl k výhře Ottawy

Utkání dvou týmů ze dna Východní konference začalo lépe New Jersey, které poslal do vedení v 5. minutě Simmonds. Senátoři reagovali o deset minut později po trefě Pageaua, vedení vrátil Ďáblům ještě do konce úvodního dějství Butcher.

To však také byla poslední radost domácích hokejistů i fanoušků. Po bezbrankové prostřední části již pálili jen hosté. Na 2:2 vyrovnával po asistenci Chlapíka Borowiecki, další dvě branky si připsal Pageau a rozhodl tak o vítězství Ottawy 4:2. Senátoři opustili poslední místo Východní konference, na to naopak spadlo New Jersey.

"Nezačali jsme, jak jsme chtěli, ale v průběhu zápasu se hra otočila, když jsme dostávali puky za jejich obranu a udrželi se tam. Utahali jsme je a ke konci jsme byli lepším týmem, proto jsme vyhráli," zhodnotil zápas Pageau, který vstřelil v posledních šesti zápasech osm gólů a překvapivě vede v NHL s 19 kladnými body statistiku +/-.

Ottawa přitom v sezoně více gólů inkasovala, než vstřelila. "Je to na tréninku největší dříč a je za to odměněn," chválil ho gólman Senators Craig Anderson.

VIDEO: Sestřih zápasu New Jersey - Ottawa

Chicago veze výhru z Vegas

Už po 44 sekundách měli hosté z Chicaga v zápase proti Vegas Golden Knights výhodu trestného střílení, Smith ale Fleuryho v brance Rytířů nepřekonal. A domácí trestali. Carrier a Karlsson poslali Vegas do vedení 2:0, do konce třetiny stihl ale snížit Kane.

Zajímavý zápas pokračoval dvěma góly hostů během 45 sekund, když De Haan a Gustafsson rychle otočili na 3:2 pro Jestřáby. Vyrovnané skóre, pokud jde o neproměněné nájezdy, vyrovnal za Vegas Marchessault v 31. minutě, když ho vychytal Crawford.

A domácí brzy litovali. V 44. minutě zvyšoval na 4:2 Dach a když čtyři minuty před koncem přidal další úder Strome, bylo o vítězi rozhodnuto. Vegas již jen díky Schmidtovi snižovali na konečných 3:5.

Čeští útočníci v barvách Blackhawks Dominik Kubalík ani David Kampf se do statistik nezapsali.

VIDEO: Sestřih zápasu Vegas - Chicago

Výsledky NHL:
New Jersey - Ottawa 2:4 (2:1, 0:0, 0:3)
Branky: 5. Simmonds, 18. Butcher - 15., 58. a 60. Pageau, 54. Borowiecki (Chlapík). Střely na branku: 23:25. Diváci: 13.438. Hvězdy zápasu: 1. Pageau (Ottawa), 2. Blackwood, 3. Simmonds (oba New Jersey).
NY Islanders - Toronto 5:4 (2:0, 1:2, 2:2)
Branky: 20. a 37. Beauvillier, 15. Barzal, 49. Brassard, 58. Cizikas - 21. Kapanen, 32. W. Nylander, 59. Holl, 60. Tavares. Střely na branku: 30:27. Diváci: 13.293. Hvězdy zápasu: 1. Beauvillier, 2. Brassard, 3. Barzal (všichni NY Islanders).
Philadelphia - Washington 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky: 47. Giroux (Voráček) - 7. Leipsic, rozhodující sam. nájezd Kuzněcov. Střely na branku: 31:36. Diváci: 18.159. Hvězdy zápasu: 1. Hart (Philadelphia), 2. Kuzněcov, 3. Holtby (oba Washington).
Calgary - Dallas 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky: 50. Monahan - 24. a 59. Pavelski (na druhou Faksa), 47. Dowling. Střely na branku: 25:32. Diváci: 18.257. Hvězdy zápasu: 1. Talbot (Calgary), 2. Dowlin, 3. Pavelski (oba Dallas).
Vegas - Chicago 3:5 (2:1, 0:2, 1:2)
Branky: 3. Carrier, 7. W. Karlsson, 59. Schmidt - 7. P. Kane, 25. de Haan, 25. E. Gustafsson, 44. Dach, 57. D. Strome. Střely na branku: 42:26. Diváci: 18.324. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane, 2. D. Strome (oba Chicago), 3. Tuch (Vegas).

Reklama