Hlavní obsah

Nashville - San Jose 4:1Hertl gólem rozjásal Prahu, první duel ale ovládl Nashville

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Sherwood 1 : 0
9. Hertl 1 : 1
22. Tolvanen 2 : 1
36. Niederreiter 3 : 1
60. Duchene 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Gól domácího Tomáše Hertla, jedna ostřejší bitka a navzdory tomu, že šlo o první zápas sezony, který často budí rozpaky, hokej ve slušném tempu. Napěchovaná pražská O2 Arena (16 648 diváků) má za sebou úvodní ze svých dvou zápasů NHL a celek Nashville Predators v něm v pátek pokořil San Jose Sharks 4:1. Už v sobotu je na programu odveta.

Tomáše Hertla nejvíc dojala česká hymna. Gól jsem si užil, ale vítězství by bylo sladšíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

NHL v Praze je velkým lákadlem pro fanoušky. Bude mít větší podporu v O2 areně San Jose?

Večerní dění začalo dle zvyku slavnostně. Poctu zapět americkou hymnu dostala Američanka, která už roky žije v Praze, Tonya Graves. Ta česká zase zněla z úst Marty Jandové a čestnou buly pro změnu vhodil fotbalový a vlastně i hokejový brankář Petr Čech.

Z čehož byl nadšený třeba švédský obránce San Jose Erik Karlsson. "Vyrostl jsem na tom, že jsem ho sledoval. Kvůli němu jsem sledoval český fotbal, tehdy měli opravdu dobrý tým."

A pak už se šlo na věc, ovšem ne v žádném „piánku", jak leckdo čekal, nýbrž ve slušném kvapíku. Už po minutě se Predators dostali do vedení, když vyraženou ránu Ekholma dorazil Sherwood. Nicméně o chvíli později Sharks v přesilovce vyrovnali. Pohotovou střelou skóroval Tomáš Hertl. Aréna v tu chvíli vybouchla nadšením, Hertl radostně skotačil a kostka nad ledem po chvíli ukázala i jeho dvouletého synka, který zápas sledoval s maminkou v hledišti.

Hned vzápětí publikum spustilo skandování Hertlova jména. O pár minut později si tohle mohlo zopakovat, jenže tentokrát ránu českého útočníka zastavila tyčka. "Byl bych radši, kdybychom vyhráli. Jsem rád, že jsem dal gól a mohl jsem si to užít, ale užil bych si to víc, kdybychom uspěli. S vítězným koncem by to bylo mnohem lepší. Je to škoda, protože do půlky zápasu to bylo hodně vyrovnané," uvedl Hertl.

Gól v Praze jako dárek pro manželku k narozeninám, plánuje Tomáš Hertl. Dárkem jsem byl ale hlavně já!Video: Sport.cz

V podobném duchu jako první třetina začala i ta druhá. Hned v úvodu za jízdy báječně vypálil Tolvanen a gólman Sharks Reimer se za jeho pumelicí jen marně ohlížel. Následně pak arénu rozburácelo duo Borowiecki – Gadjovich, když shodilo rukavice a předvedlo ryzí bitku.

Jinak ale byla atmosféra v hale spíše komornější a bez zjevné fanouškovské převahy pro jedno z mužstev. V 36. minutě Nashville odskočil už na rozdíl dvou branek, když se prosadil Niederreiter a se Sharks bylo i s ohledem na jejich uvadající a mdlý výkon zle.

"V první polovině utkání jsme měli celkem dost šancí, ale postupem času jsme upouštěli od toho, abychom posílali puky na branku a chodili před ni, už to pak nebylo z naší strany ono," řekl kouč Sharks David Quinn.

Potvrdila to závěrečná třetina, kdy San Jose od možnosti vyrovnání připravilo několik oslabení a Nashville tak i díky gólu do prázdné branky dokráčel prvním dvěma bodům sezony. To vše podpořil výborný výkon brankáře Nashvillu Sarose. "Když jste finalistou Vezinovy trofeje, musíte něco umět. A Juuse je výborný brankář. Soupeř tam měl spoustu šancí, ale on nás zachránil. Chytal fantasticky," řekl obránce vítězů Mattias Ekholm.

Nashville Predators - San Jose Sharks 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Sherwood (Ekholm, McDonagh), 22. Tolvanen (Cole Smith, Glass), 36. Niederreiter (Fabbro, Sherwood), 60. Duchene (Mikael Granlund, Forsberg) - 9. Hertl (Meier, Kunin). Rozhodčí: St. Pierre, Charron - Galloway, Nansen. Vyloučení: 4:4, navíc Borowiecki - Gadjovich oba 5 min. Bez využití. Střely na branku: 32:31. Diváci: 16.648. Hvězdy zápasu: 1. Kiefer Sherwood, 2. Tomáš Hertl, 3. Eeli Tolvanen.
Nashville: Saros - A. Carrier, Josi, Ekholm, McDonagh, Fabbro, Borowiecki - Duchene, Mikael Granlund, Forsberg - Sherwood, Johansen, Niederreiter - Jeannot, Sissons, Trenin - Tolvanen, Glass, Cole Smith. Trenér: John Hynes.
San Jose: Reimer - E. Karlsson, Harrington, Ferraro, Vlasic, Benning, Šimek - Kunin, Hertl, Meier - Labanc, Couture, Lindblom - Nieto, Bonino, Gregor - Gadjovich, Sturm, Lorentz. Trenér: David Quinn.

Reklama