Hlavní obsah

Tampa Bay - Philadelphia 4:0Hokejisté Tampy si v NHL připsali další výhru, Češi nebodovali

New York/Praha

Hokejisté Tampy Bay, v jejichž dresu nastoupili i Češi Jan Rutta a Ondřej Palát, vyhráli nad Philadelphií jasně 4:0. Hvězdou vítězů byl Steven Stamkos, jenž dal jeden gól a připsal si dvě asistence. Na domácím ledě naplno bodoval i Dallas, který zvítězil 4:1 nad Edmontonem. Radek Faksa se v barvách vítězů neprosadil. Výhru slaví i hokejisté Calgary, kteří zdolali Chicago 5:2. Dominik Kubalík za poražené nebodoval, brankář Calgary Daniel Vladař nechytal.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Flyers Sean Couturier (14) sleduje, jak jeho střela míjí branku Tampy Bay Lightning. Za pukem se ohlíží i ležící český obránce Jan Rutta (44)

Článek
Fotogalerie

Tampa Bay je ve výtečné formě. Ve slavné lize vyhrála pátý z posledních šesti duelů. Nad Flyers měla jasně navrch. Po první třetině sice měli jen nejtěsnější náskok, ale postupně jej domácí tým navyšoval. Kromě Stamkose byli hodně vidět i americký bek Zach Bogosian (1+1) a ruský útočník Michal Sergačov, jenž si připsal dvě asistence. Gólman Andrej Vasilevskij, který zneškodnil 34 střel a připsal si první nulu sezony.

Čeští hokejisté Rutta s Palátem se do zápasových statistik výrazněji nezapsali. Palát byl sice na ledě dvakrát ve chvíli, kdy Tampa skórovala, ale na branku soupeře pálil během duelu pouze jednou. Největší šanci měl necelých šest minut před koncem, kdy vystihl přihrávku soupeřova obránce, ale tutovku neproměnil. Po ataku hráčů Flyers nakonec skončil místo puku v brance sám. Rutta měl ve statistikách +/- jeden kladný bod.

Navrch měl před vlastními fanoušky také Dallas, který zvítězil nad Olejáři 4:1. Lídr Edmontonu Connor McDavid až v osmnáctém utkání sezony poprvé nebodoval.

Dallas využil v úvodní třetině dvě přesilové hry, tečí se prosadil Roope Hintz a pěknou kombinaci zakončil do odkryté branky Jason Robertson. Z úniku zvýšil v polovině utkání Denis Gurjanov na 3:0. Vzápětí snížil z přečíslení Ryan McLeod, ale větší drama nepřipustil tečí Luke Glendening. Na výhře se podílel třemi asistencemi John Klingberg a Stars jsou i díky výkonu Radka Faksy prvním týmem, který ubránil McDavida.

V historii Oilers měl od startu sezony delší sérii jen Wayne Gretzky. Legendární útočník bodoval v ročníku 1982/83 v úvodních třiceti zápasech a o rok později dokonce v 51 utkáních.

Calgary vedlo 1:0 a 2:1 brankami Dillona Dubeho a Milana Lucice. Chicago vyrovnávalo góly Brandona Hagela a Reese Johnsona. Nerozhodný stav 2:2 zlomil až v 55. minutě Matthew Tkachuk, jehož přihrávku si srazil bruslí do vlastní sítě Seth Jones. Čtvrtou výhru v řadě zpečetili při hře bez gólmana Trevor Lewis a Johnny Gaudreau.

V dresu vítězů zůstal na střídačce Daniel Vladař, který minule vychytal nulu. Na druhé straně Dominik Kubalík ani nevystřelil a gól nedal už třináct zápasů.

Výsledky zápasů NHL
Tampa Bay - Philadelphia 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 3. Bogosian, 27. Stamkos, 37. Perry, 48. Barre-Boulet. Střely na branku: 35:34. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij, 2. Stamkos, 3. Bogosian (všichni Tampa Bay).
Dallas - Edmonton 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 11. Hintz, 16. Robertson, 30. Gurjanov, 49. Glendening - 31. McLeod. Střely na branku: 33:22. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. J. Klingberg, 2. Hintz, 3. Heiskanen (všichni Dallas).
Calgary - Chicago 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)
Branky: 2. Dube, 14. Lucic, 55. M. Tkachuk, 59. Lewis, 60. J. Gaudreau - 9. Hagel, 24. R. Johnson. Střely na branku: 39:21. Diváci: 15 464. Hvězdy zápasu: 1. Andersson, 2. M. Tkachuk, 3. Lucic (všichni Calgary).

Reklama

Související témata: