Hlavní obsah

Pastrňák pobouřil společnou fotkou s Ovečkinem. Obrovská ostuda! Pro něj, i pro Česko, zuří Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sám si už nejspíš uvědomil, že přestřelil. Že sdílet na svém instagramovém účtu společnou fotku pořízenou během víkendového Utkání NHL s útočníkem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem, podporovatelem ruského prezidenta Putina páchajícího zvěrstva na Ukrajině, je přes čáru. Hvězdný útočník Bostonu David Pastrňák sice už snímek smazal, spousta fanoušků si jej však mezitím uložila, a tak se sociálními sítěmi šíří dál. Havířovský rodák je terčem kritiky, zkritizoval jej i legendární hokejový gólman Dominik Hašek.

Foto: Instagram Davida Pastrňáka

David Pastrňák na společné fotce s Alexandrem Ovečkinem během Utkání hvězd NHL. Český útočník už snímek ze svého Instagramu smazal.

Článek

Společná fotografie usmívajícího se Pastrňáka s druhým nejlepším střelcem v dějinách NHL vyzněla o to nepatřičněji, že k ní křídelník Bruins připojil emotikon bomby.

Podle Haška Pastrňák nepochopil důsledky zveřejnění fotky. „Což je též chyba prostředí okolo něj. Jsem si téměř jistý, že po negativním zájmu o tuto jeho fotku, si to uvědomí. Jak se k tomu ovšem postaví, nevím. Záleží na něm," napsal Hašek.

Ovečkin se dlouhodobě netají náklonností k Putinovi. „Je to můj prezident," prohlásil ruský šutér loni v březnu po vypuknutí války na Ukrajině. Od té doby má dál na svém Instagramu profilovou fotku právě s ruským prezidentem.

Hašek souhlasí s názorem uživatelů, že jde o Pastrňákovu ostudu. Navzdory tomu, že fotku s Ovečkinem, na rozdíl od ostatních z All-Star Game, již smazal. „Obrovská (ostuda)! Jak pro něj, tak pro naši zemi. On je jedním z nejsledovanějších občanů naší země ve světě a toto se odrazí v pohledu na ČR zvnějšku. Sportovci jsou (skoro) největší reklama pro svou zemi jak v dobrém, tak zlém (jako je nyní toto foto).

„Pokud není podporovatelem zločinů, jistě by teď neměl strčit hlavu do písku, ale vyjádřit se," vyzývá Dominátor v současnosti nejlepšího českého hokejistu.

Pro ostatní sportovce má šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana NHL a vítěz dvou Stanley Cupů jasný vzkaz. „Pokud nejste podporovatelem ruské války a zločinů včetně genocidy na ukrajinských dětech, vyhýbejte se akcím (když "musíte", pozor na foto), kam chodí podporovatelé putinovského režimu, který tyto zločiny páchá. Vaše jednání bude vždy zneužito k podpoře války a zločinů," apeluje Hašek.

„Pokud toto již víte, a přesto tak jednáte (jdete na akci, fotíte se např. s Alexandrem Ovečkinem), stáváte se i vy odpovědnými za zločiny a ztracené životy na Ukrajině. Tak jako je již odpovědná NHL. I když to životy nevrátí, musí za to zaplatit," uzavírá Hašek.

Reklama