Hlavní obsah

Vánoční svátky? Zákeřný útok na Pastrňáka skončil hromadnou bitkou

Praha

Že jsou vánoční svátky časem klidu a míru? Pokud jde o tvrdé boje v NHL, musí jít i sváteční pohoda stranou. Na vlastní kůži se o tom mohla v duelu svého Bostonu s Washingtonem přesvědčit česká hvězda David Pastrňák, který se pustil do ostré pěstní potyčky s Tomem Wilsonem.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Konflikt mezi Pastrňákem a Wilsonem skončil hromadnou bitkou

Článek
Fotogalerie

Byl to hodně očekávaný duel. A nebylo divu. Zápas mezi Bostonem a Washingtonem totiž sliboval bitvu dvou nejlepších celků Východní konference. A nejen to. V dresu Medvědů v letošní sezoně řádí nejlepší střelec probíhající ročníku David Pastrňák s 28 góly, za Capitals už tradičně úřaduje ruský bohatýr Alexander Ovečkin, který má o pět přesných zásahů méně.

Kdo však celkem logicky čekal od střetu gigantů vyrovnaný boj, musel být zklamán. Boston totiž na svého soupeře vlétl stylem, který mohl některým borcům z hlavního města zkazit vánoční svátky.

Po první třetině totiž Bruins vedli už 4:0, na čemž se české hvězdy Pastrňák s Krejčím podíleli třemi body. A když se střelecky prosadil hvězdný Ovečkin, který v 35. minutě překonal Raska, svítil na ukazateli skóre už stav 5:0 pro Medvědy.

A právě možná beznadějný vývoj stál za následným hodně vyhroceným momentem ve třetí třetině. Hostující Tom Wilson totiž bez zjevného důvodu špičkou hole píchl do oblasti slabin projíždějícího Davida Pastrňáka. Český útočník hodně bolestný moment ustál, tím však celá anabáze neskončila.

O chvíli později se oba borci potkali znovu a tentokrát se to bez pěstní výměny neobešlo. Do hromadné bitky se pak zapojila řada hráčů z obou týmů. Český útočník nakonec vyvázl s dvouminutovým trestem za hrubost, jeho soupeř dostal navíc ještě desetiminutový osobní trest.

"Zápas trochu připomínal play off. Někdy se taková utkání odehrají i v prosinci. Jsou to tvrďáci, ale nenecháme se nikým mlátit," okomentoval incident Pastrňák.

Mnohem více důvodů ke spokojenosti však měla nakonec česká hvězda. David Pastrňák mohl slavit vítězství svého týmu 7:3, navíc si připsal tři body za asistence, jeho krajan David Krejčí pak k dvěma nahrávkám přidal i branku.

VIDEO: Sestřih zápasu Boston - Washington

Reklama

Související témata: