Hlavní obsah

Vokoun podepsal v Nashvillu novou čtyřletou smlouvu

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun podepsal novou čtyřletou smlouvu s klubem NHL Nashville Predators. "Jsem šťastný, že zůstávám," potvrdil pro místní list The Tennessean sám Vokoun, který za klub chytá už od roku 1998. Závěr loňské sezóny ale vynechal, od konce dubna byl na marodce kvůli vzácné nemoci srážlivosti krve.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Vokoun při tréninku české hokejové reprezentace ve Vídni.

Článek

"Jsem v Nashvillu skutečně spokojený a město bylo vždy dobrým domovem pro mne i mou rodinu. Těším se na budoucnost," pokračoval třicetiletý Vokoun. Oficiálně bude jeho podpis smlouvy oznámen až na odpolední tiskové konferenci klubu.

V poslední sezóně vychytal český gólman Nashvillu 36 vítězných zápasů a měl průměr 2,67 branky na zápas. Rovněž pomohl české reprezentaci k bronzovým medailím na olympijských hrách v Turíně. Sezóna pro něj skončila na konci dubna, kdy mu byly lékaři objeveny potíže s ucpanými cévami.

Vokoun strávil tři dny na pozorování v nemocnici a další tři měsíce chodil na pravidelné kontroly. Se všemi lékařskými procedurami skončil až v červnu a začal se připravovat na novou sezónu. "Řekli jsme si, že budeme o novém kontraktu mluvit teprve poté, až bude jasný můj zdravotní stav. Každopádně jsme to chtěli uzavřít před začátkem sezóny," dodal Vokoun pro The Tennessean.

Reklama

Související témata: