Hlavní obsah

Hokejová AHL skončila podruhé za sebou bez vítěze Calder Cupu

Triumfem Bakesfieldu nad Hendersonem ve finále Pacifické divize 3:2 v rozhodujícím třetím finále Pacifické divize skončilo improvizované play off nižší zámořské hokejové soutěže AHL, která stejně jako loni bude bez vítěze Calderova poháru. Před rokem se soutěž po přerušení v polovině března kvůli pandemii koronaviru nedohrála. V tomto ročníku začala až 6. února a vyřazovací část si mohly zvolit jednotlivé divize jen pro určení svého vítěze.

Foto: Sport.cz

Brankář Josef Kořenář z týmu San Jose Barracuda

Článek

Pokračovat se rozhodly pouze kluby v Pacifické divizi, kde se v sérii nejdříve na jeden a pak na dva vítězné duely odehrálo celkem 11 utkání. V tom posledním v sobotu vyhrál Bakersfield i díky asistenci českého útočníka Ostapa Safina v T-Mobile Areně v Las Vegas před 7420 diváky nad farmou tamních Golden Knights Hendersonem.

Ostatní vítěze divizí určilo pořadí po základní části - Atlantickou vyhráli hokejisté Providence, Severní Hershey, Kanadskou Lavalu a Centrální Chicaga Wolves.

Do play off zasáhlo sedm českých hokejistů a nejproduktivnější z nich byl Kryštof Hrabík ze San Jose Barracuda, který se s dvěma body za dvě branky ze tří zápasů zařadil na 26. místo.

Jeho spoluhráč Josef Kořenář vládl s průměrem 2,03 obdržené branky na zápas statistikám brankářů a s úspěšností zákroků 92,9 procenta skončil druhý za krajanem Lukášem Dostálem ze San Diega (93,5), který byl s průměrem 2,55 gólu na utkání třetí.

Reklama