Hlavní obsah

Euforie v kabině bronzových hokejistek! Lásková pro medaili obětovala i hlasivky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna obrovská euforie se zmocnila českých hokejistek, když dovedly své snažení na mistrovství světa v Dánsku k vytoužené medaili. „Ten pocit je slovy nepopsatelný. Všichni máme šílenou radost, já třeba pro medaili obětovala i hlasivky. V kabině je spousta piva, oslava bude veliká,“ říkala obránkyně Dominika Lásková.

Foto: Bo Amstrup, ČTK/AP

Medaile je naše! České hokejistky se radují ze zisku historického bronzu z MS.

Článek
Fotogalerie

Týmovou plaketu za třetí místo, typově stejnou jako získali koncem května v Tampere na MS čeští muži, držela útočnice Natálie Mlýnková v náruči skoro jako miminko. „Cítím se naprosto fantasticky. Přály jsme si dlouho něco podobného zažít, tady v Dánsku jsme si za tím šly, takže jsme rády, že se to povedlo," líčila pro hokej.cz Mlýnková, která k zisku bronzu přispěla dvěma góly do švýcarské sítě a byla ze šesti góly nejlepší českou střelkyní na šampionátu.

„Nerada hodnotím sama sebe. Hlavně, že nám to tam napadalo. Nejdůležitější byl týmový výkon, hrály jsme jedna za druhou. Rozhodlo, že jsme Švýcarky téměř k ničemu nepustily. Působily unaveněji, každý obdržený gól jim bral energii. V poslední třetině to sice ještě zkusily, ale nedokázaly s tím už nic udělat," tvrdila 21letá Mlýnková.

„Jsem na celý tým obrovsky hrdá. Švýcarky mají výborný tým a my musely tvrdě pracovat, abychom se jim vyrovnaly. Máme ale skvělou brankářku, což je základ. Víme, kdo jsme a jak máme hrát, to vedlo k tomu, že jsme napsaly bronzovou tečku," uvedla neustále se usmívající trenérka Carla MacLeodová pro web iihf.com.

Lásková, která si na ledě uměla zjednat respekt, připomínala že skvělé výkony reprezentace nebyly jen o jedné hráčce. „O všech, co oblékly český dres. Týmový duch byl obrovský a jsem ráda, že nám to nakonec cinklo," líčila na zámořské univerzitě působící Lásková, která měla v kanadském bodování úžasnou bilanci 0+5.

„Dáda Pejšová dala všech svých pět gólů na turnaji po mé přihrávce, už jsem si z ní dělala srandu, že mě bude muset získat angažmá ve švédském klubu Lulea, protože beze mě je úplně ztracená," smála se v rozhovoru pro hokej.cz.

Reklama