Hlavní obsah

Šustr při první trefě v reprezentaci nachytal spoluhráče. Nebylo to poprvé, vtipkoval

Toronto

Obránce Andrej Šustr se dočkal premiérové trefy v dresu české hokejové reprezentace proti svému klubovému spoluhráči z Tampy Bay Benu Bishopovi. V závěrečném vystoupení na Světovém poháru v Torontu pomohl trefou v 37. minutě na 3:2 k vítězství 4:3 nad Spojenými státy americkými.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andrej Šustr, Petr Mrázek a Zbyněk Michálek po utkání s USAVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Česko - USA

"On to není první gól, který jsem mu dal. Nějaké vlastňáky tam asi už byly... Určitě nějaké vtípky v šatně proběhnou," usmíval se Šustr. Puk za první gól při šestém reprezentačním startu si neschoval a doufal, že ho pro něj budou mít maséři.

Bishopa prostřelil z pravé strany z úhlu, když našel skulinku u bližší tyče. "Vyplavalo to tam zpoza brány, drželi jsme puk na prknech. Jakub Voráček vybojoval puk a dostal to přede mě na brankovou čáru, já jsem to tam trošku se štěstím Bishopovi protlačil," uvedl dvoumetrový zadák k pokoření ještě o centimetr většího gólmana.

Světový pohár si užíval

Šustr byl rád, že Češi zakončili turnaj vítězně, přestože už neměli šanci bojovat o play off. "Oba týmy byly trošku z turnaje, takže možná to bylo pro některé těžší se namotivovat. Ale pokaždé, když člověk hraje za národní tým, tak by měl být připravený na sto procent, nic nevypustit a jít s hrdostí do každého zápasu. Dneska jsme to udělali," pochvaloval si plzeňský odchovanec, který v reprezentaci na Světovém poháru debutoval.

"Jsem rád, že jsem tady mohl hrát. Poprvé za národní tým a hned takovýhle velký turnaj. Hodně jsem si to tady užíval a je super reprezentovat. Každý zápas byl pro mě obrovská zkušenost," řekl zadák, který má v NHL na kontě 195 zápasů a dalších 46 duelů sehrál v play off.

Z celkového vystoupení českého týmu měl s výjimkou úvodního debaklu s Kanadou 0:6 dobrý dojem. "Ten první zápas nám utekl hned na začátku, tam nebylo o co hrát. Pak přišel vyrovnaný zápas s Evropou a nakonec výhra nad Amerikou. Takže myslím, že takovou ostudu jsme zase neudělali, jak se píše v médiích a jak se to pořád omílá dokola," dodal Šustr.

Reklama

Související témata: