Hlavní obsah

Za týden bude smět společně sportovat uvnitř až 12 osob místo dvojic

Od pondělí 24. května bude smět na vnitřních sportovištích společně sportovat až 12 lidí místo nynějších dvojic. Na celé ploše sportoviště pak může být 30 lidí namísto současných deseti. V rámci rozvolňování opatření proti epidemii covidu-19 to dnes schválila vláda, řekl novinářům ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) se pravidla uplatní i ve školách při tělesné výchově.

Foto: Český badmintonový svaz

České naděje pro juniorské ME - Lucie Krpatová a Kateřina Zuzáková.

Článek

Kabinet změny v oblasti sportování schválil v rámci řady úprav, které budou účinné od příštího pondělí. "Rozšíření platí pro vnitřní sportoviště, kdy skupina, která sportuje společně, může tvořit až 12 hráčů. Jinak na celém sportovišti se může pohybovat až 30 osob," uvedl Arenberger. Plaga řekl, že ve školách platí limit 12 osob pro kolektivní hry uvnitř. "Ale pro aktivity na té ploše je tam 30 osob, což by mělo stačit na tělocvik po jednotlivých třídách," dodal. Úřad ale preferuje, aby děti cvičily venku.

Ode dneška se limit pro počet sportovců na vnitřních sportovištích zvýšil na deset, musejí být ale rozděleni do dvojic. Venku smí sportovat maximálně 30 osob, maximálně ale jeden na každých 15 metrů čtverečních plochy sportoviště. Ve zvláštním režimu je povolen provoz fitness center, posiloven a dalších vnitřních sportovišť, naopak bazény, wellness, sauny a solné jeskyně zůstávají pro veřejnost uzavřené.

V otevřených zařízeních se vyžaduje test, potvrzení o prodělaném covidu-19, případně očkování, platí i požadavky na alespoň dvoumetrové rozestupy. Návštěvníci sportovišť nemohou používat šatny ani sprchy.

Reklama

Související témata: