Hlavní obsah

Olympiáda u mě předčí NBA. Veselka všechny skvěle nahecoval, přiznal Satoranský a mluvil o pohádce

Victoria/Praha

Dostal hodinky Tissot pro nejužitečnějšího hráče olympijské kvalifikace, ale daleko cennnější byl pro Tomáše Satoranského obří transparent jako symbol letenky do Tokia, který převzali čeští basketbalisté ve Victorii hned po finálovém vítězství nad Řeky 97:72.

Foto: Chad Hipolito, ČTK/AP

Hotovo. Čeští basketbalisté završili vítězně náročnou cestu olympijskou kvalifikací ve Victorii, když ve finále rozdrtili Řecko 97:72. Ke koši se úspěšně probíjí Tomáš Satoranský.

Článek
Fotogalerie

„Olympiáda pro mě vždycky byla jedním z největších sportovních zážitků u televize, ale ani v těch nejdivočejších snech jsem si neuměl představit, že bych si tam zahrál s českou reprezentací. Je to neuvěřitelný úspěch, co se nám tady podařil. Ještě si to asi úplně neuvědomuju, ale u mě osobně postup na olympiádu je nejvíc a předčí i to, že jsem se dokázal dostat do NBA a už pět sezon ji hraju," vykládal Satoranský.

„Je to jako pohádka, hodně emoční triumf. Chci poděkovat všem klukům, co tady předvedli. Každým zápasem jsme se lepšili a ve finále proti Řecku to byl podle mě nádherný týmový výkon, který skvěle nahecoval Honza Veselý," líčil Satoranský s vysvětlením, že když český pivot zjistil, že Srbsko, odkud má manželku, prohrálo boj o Tokio s Italy, ohromně se tam chtěl dostat s českým mužstvem.

Satoranský přiznal, že sám už neměl moc sil po strhujícím zápase s Kanadou. „Kluci mi ale pomohli, abych se chytil. Každý na hřišti, ale i celá naše lavička se na tom vítězství strašně moc podílela," radoval se hráč Chicaga. „Před olympijskou kvalifikací nás opět všichni podceňovali. Měli jsme spolu málo tréninků, navíc já, Veselka i Boči jsme se připojili až před turnajem. Úvodní porážkou s Tureckem jsme si sami přiložili nůž na krk, ale dali jsem se ještě včas do kupy a ukázali všem, jak dokážeme být vnitřně silný tým," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

„Jen je mi líto kluků, kteří se podíleli, že jsme se dostali až sem a jezdili reprezentovat dlouho jako Vojta Hruban nebo Martin Kříž a teď tu chybí kvůli tomu, že je nepodrželo zdraví. Ale taky s nimi jsme začali budovat úspěch, kterého jsme tady dosáhli. Velké díky patří i fanouškům, kteří nám nepřestali věřit," prohlásil Satoranský, jenž by jako kapitán měl vést národní tým i do úvodního zápasu olympijského turnaje, který Češi sehrají 25. července ve 3.00 h našeho času v Saitamě proti Íránu. Dalšími soupeři ve skupině budou Francie a USA.

Reklama

Související témata: