Hlavní obsah

Tragédie. Šestnáctiletý fotbalista zemřel poté, co během zápasu utrpěl vážné zranění hlavy

Byl nadějným hráčem amerického fotbalu, ve školním týmu Linden Tigers Varsity Boys občas dokonce dostával šanci jako nováček už o rok dříve. Teď se bohužel jeden ze zápasů stal šestnáctiletému Xavierovi McClainovi osudným. Během utkání proti Woodbridge utrpěl traumatické poranění mozku, kterému po dvou týdnech v nemocnici podlehl.

Foto: Twitter

Mladý hráč amerického fotbalu Xavier McClain zemřel.

Článek

Tragickou smrt studenta střední školy v Lindenu oznámil starosta města Derek Armstead, který je i blízkým přítelem rodiny zesnulého chlapce. „Společně jsme se modlili za zázrak a doufali v jiný výsledek," napsal Armstead na Instagramu. „Tato zpráva bolí, protože jeho rodiče, Lisu a Norma, znám roky, Xaviera a Andrese, jejich dva syny, už od dětství. Děti mají přežít své rodiče, ne naopak," uvedl starosta.

Xavier McClain byl zraněn na začátku druhé půle utkání s Woodbridge. Ani přes okamžitý zásah lékařů a převoz do nemocnice se mladíka nepodařilo zachránit. Xavier bojoval dva týdny v kómatu, ale svůj boj prohrál.

Rodiče tato tragická zpráva velmi zarmoutila. Podporovali svého syna na každém zápase, ale na jeho posledním být nemohli a velmi toho litují. „Nebyl jsem na tom zápase. Budu s tím muset žít," bědoval chlapcův otec, který Xaviera odmalička trénoval.

Reklama

Související témata: