Hlavní obsah

Česko - Polsko 4:0Volejbalistky v přípravném utkání vyhrály nad Polkami čtyři sety

České volejbalistky v prvním ze dvou přípravných zápasů před kvalifikací mistrovství Evropy neztratily ani set. Polský výběr porazily v Prostějově 3:0 po setech 25:19,25:15 a 25:19 a v dodatečném čtvrtém poměrem 25:18. Druhý zápas se hraje v pátek od 14:00.

Článek

"V hodně aspektech jsme odehráli kvalitní utkání. Jsem spokojen s výsledkem i výkonem všech, co zasáhly do utkání," uvedl řecký kouč českého týmu Jannis Athanasopulos v tiskové zprávě. "Zápas si zanalyzujeme a připravíme se na poslední prověrku před kvalifikací."

Češky začaly vlažněji a prohrávaly 6:11. Polkám se zranila smečařka Nowická a domácí tým vývoj otočil. Setbol proměnila univerzálka Orvošová. "Pomaleji do utkání jsme vstoupily, ale pak jsme se do setu vrátily a pomohly si servisem, " uvedla blokařka Veronika Trnková.

Češky dominovaly i ve druhém setu

Ve druhém setu Češky po bloku Purchartové zvýšily už na 20:13 a získaly ho rozdílem deseti bodů. Do třetí sady naskočila i smečařka Mlejnková, která se k týmu připojila teprve ve středu. Tým ztrácel 12:15, ale závěr znovu zvládl lépe a mečbol proměnila kapitánka Kossányiová.

"I když ve hře bylo pár nepřesností, tak jsem s naši hrou celkem spokojená," hodnotila Trnková a libero Adéla Chevalierová spoluhráčku doplnila: "Ze začátku tam byla nervozita, přeci jen to byl první zápas. Ale udržely jsem koncentraci a zvládly všechny sety."

Po dohodě obou trenérů se odehrál ještě čtvrtý set. Na palubovku se dostaly další hráčky, ale obraz hry se nezměnil. Češky rychle vedly 6:0 a náskok udržely až do konce. Premiéru v národním týmu si odbyla i Klára Žarnovická, která proměnila poslední útok utkání.

Přípravný zápas volejbalistek v Prostějově:
ČR - Polsko 3:0 (19, 15, 19), dodatečný set 25:18
Sestava ČR: Kossányiová, Trnková, Orvošová, Hodanová, Šimáňová, Valková, libera Dostálová a Chevalierová - Purchartová, Nová, Svobodová, Mlejnková, Grabovská, Kojdová, Bajusz, Žarnovická. Trenér: Athanasopulos.

Reklama

Související témata: