Hlavní obsah

Chvíle hrůzy v F1. Pilot zůstal po hromadné havárii zaklíněn ve voze

Děsivá nehoda ve formuli 1 poznamenala nedělní GP Velké Británie. Závod byl kvůli ní na cca půl hodiny zastaven hned po první zatáčce. Zapojeni v karambolu byli George Russell, Júki Cunoda, Alex Albon, Esteban Ocon a Čou Kuan-jü. Posledně jmenovaný jezdec Alfy Romeo zůstal po incidentu zaklíněn v monopostu. Čínský jezdec byl následně transportován do nemocnice, měl by být ale v pořádku.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Pilot Alfy Romeo Čou Kuan-jü havaroval v úvodní zatáčce Velké ceny Velké Británie.

Článek
Fotogalerie

Start britské Velké ceny poznamenala hromadná nehoda, k níž došlo ještě před nájezdem do první zatáčky. Monoposty pětice pilotů vrážely jeden do druhého, přičemž nejhůře to odnesl pilot Alfy Romeo Čou.

Vůz Číňana se po kontaktu převrátil a ve velké rychlosti doklouzal až k bariéře, kterou přeletěl a zastavilo ho až pletivo dělící dráhu od diváků.

Jezdec Mercedesu Russell hned vyskočil ze své formule a běžel zkontrolovat stav čínského jezdce. Televize dlouho záběry z nehody neukazovala, čekalo se, jak na tom Čou je.

Záchranářům se nakonec po několika dlouhých minutách jezdce podařilo vyprostit z vozu a pak přišlo to, co si přáli nejen všichni fanoušci motorsportu. Na zprávu, že Čou byl sice transportován do nemocnice, měl by být ale v pořádku.

V péči lékařů skončil i Albon, ostatní jezdci vyvázli bez újmy.

Při přerušeném závodě se na trať dostali také protestující aktivisté, proti nimž musela zasáhnout policie.

Reklama

Související témata: