Hlavní obsah

Sainz v tréninku v Soči těžce havaroval

Soči
Aktualizováno

Vážná nehoda španělského pilota Carlose Sainze jr. předčasně ukončila třetí trénink na Grand Prix Ruska formule 1. Jezdec stáje Toro Rosso při nájezdu do třinácté zatáčky okruhu v Soči ztratil kontrolu nad monopostem, narazil do zdi a poté vletěl přímo do ochranné bariéry. Z nehody naštěstí vyvázl bez zranění.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Vrtulník transportoval Sainze do nemocnice.

Článek
Fotogalerie

Jednadvacetiletý syn bývalého mistra světa v rallye opustil trať na nosítkách. Při odvozu sanitkou byl při vědomí a ukazoval palcem nahoru na znamení, že je v pořádku, což vzápětí potvrdilo vyšetření v nemocnici.

"Všechno v pořádku, žádný strach. Už přemýšlím, jak přesvědčím doktory, abych mohl být zítra na startu," uvedl Sainz na twitteru.

Krátce po havárii mohl uklidnit i svého slavného otce. "Zrovna jsme spolu mluvili. Díky bohu, je Carlos v pořádku. Ještě ho čekají další vyšetření, ale už jsem mnohem klidnější," citovala BBC rallyeového šampióna z let 1990 a 1992.

Jeho syn ve své první sezóně v F1 zatím nasbíral 12 bodů a je průběžně patnáctý. Jeho nejlepším výsledkem je osmé místo z březnové Velké ceny Malajsie.

Reklama

Související témata: