Hlavní obsah

Úvodní tréninky na Velkou cenu Singapuru F1 vyhráli Hamilton se Sainzem

Aktualizováno

Úvodní tréninky na Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 ovládli Lewis Hamilton z Mercedesu a Carlos Sainz z Ferrari. Sedminásobný mistr světa Hamilton vyhrál v Marina Bay první jízdu, osmadvacetiletý Španěl byl nejrychlejší ve druhé části. Úřadující mistr světa Max Verstappen z Red Bullu, který může o víkendu slavit v předstihu druhý titul, obsadil druhé a čtvrté místo.

Foto: Caroline Chia, Reuters

Úvodní trénink na Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu.

Článek

Sedmatřicetiletý Hamilton chce zaútočit v Singapuru na první triumf v sezoně. "Stříbrné šípy" v úvodu roku po změně technických pravidel ztrácely, postupně ale začínají držet s nejrychlejšími tempo. Britský pilot dosud nikdy nezakončil sezonu bez vítězství. Letos byl nejlépe dvakrát druhý. Ve druhém tréninku skončil Hamilton pátý.

Verstappen řešil v den 25. narozenin potíže. Do druhého tréninku vyjel se zpožděním a po třech kolech zajel zpět k mechanikům. Na trať se vrátil až v závěru. Na vítězného Sainze ztratil 0,339 sekundy.

Pilot Red Bullu má v Singapuru první možnost oslavit zisk titulu. Potřebuje získat o 22 bodů více než Leclerc a o 13 bodů více než Pérez. Ve hře o titul zůstávají matematicky ještě George Russell z Mercedesu a Sainz. Jejich šance je ale jen teoretická.

Problémy měli také jezdci týmu Alpha Tauri. Júki Cunoda druhý trénink nedokončil kvůli poruše palivového systému. U Pierra Gaslyho museli mechanici hasit plameny v krytu motoru.

Velká cena Singapuru se vrátila do kalendáře MS po tříleté pauze způsobené pandemií koronaviru. Naposledy zde triumfoval Sebastian Vettel, který ještě závodil v barvách Ferrari.

Program pokračuje sobotním třetím tréninkem a poté kvalifikací od 15:00 SELČ. Závod odstartuje o den později ve 14:00.

Tréninky na Velkou cenu Singapuru, závod mistrovství světa vozů formule 1:
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:43,033
2. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,084
3. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,402
4. Pérez (Mex./Red Bull) -0,806
5. Russell (Brit./Mercedes) -1,033
6. Sainz (Šp./Ferrari) -1,105
Druhý trénink:
1. Sainz 1:42,587
2. Leclerc -0,208
3. Russell -0,324
4. Verstappen -0,339
5. Hamilton -0,595
6. Ocon (Fr./Alpine) -0,825

Reklama

Související témata: