Hlavní obsah

V druhém dnu testů F1 byl nejrychlejší Leclerc z Ferrari, Haas skryje barvy ruského sponzora

Nejrychlejším pilotem druhého testovacího dne týmů formule 1 v Barceloně byl Charles Leclerc z Ferrari. Časem 1:19,689 minuty těsně zaostal za středečním výkonem Landa Norrise z McLarenu (1:19,568). Za monackým jezdcem se dnes umístili pilot AlphaTauri Pierre Gasly a Daniel Ricciardo z McLarenu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Charles Leclerc s ferrari během druhého dne testování.

Článek

Potíže měl Red Bull, za který tentokrát místo mistra světa Maxe Verstappena kroužil na okruhu Catalunya Sergio Pérez. Mexický pilot se v jednu chvíli ocitl v kačírku a navíc připravila tým o cenný čas porucha převodovky.

Exmistr světa Lewis Hamilton v dopoledním programu testoval nové díly a byl vůbec nejpomalejším jezdcem. Jeho nový týmový kolega v Mercedesu George Russell se odpoledne zařadil na čtvrté místo.

V pátek je na programu závěrečný barcelonský den testů, další tři čekají stáje od 10. do 12. března v Bahrajnu. Tam se pak 20. března pojede úvodní Velká cena sezony.

Stáj formule 1 Haas v reakci na invazi na Ukrajinu zakryje při pátečních testech v Barceloně barvy ruského sponzora a jízdy absolvuje se zcela bílým vozem. Americký tým, jehož piloty jsou Němec Mick Schumacher a Rus Nikita Mazepin, jinak startuje v červeno-modro-bílém provedení s ohledem na partnerství s ruskou společností Uralkali. Jejím většinovým vlastníkem je Mazepinův otec Dmitrij.

Haas v prohlášení uvedl, že po dohodě s partnery stáje nebude situaci dále komentovat, bez uvedení důvodu předtím zrušil účast na tiskové konferenci týmový šéf Günther Steiner. Schumacher se během druhého dne barcelonského testování pouze vyjádřil pro německá média, že situace "je v mnoha ohledech strašná", s Mazepinem prý o událostech nehovořil. Ruský jezdec má v pátek absolvovat dopolední jízdy, Schumacher odpolední.

Ruská armáda dnes ráno zahájila letecký i pozemní útok na Ukrajinu. Prezident Putin v televizním vystoupení oznámil, že dal svolení ke speciální vojenské operaci na ukrajinském Donbasu, boje jsou ale hlášeny i z dalších částí země. Kroky Moskvy odsoudili západní lídři a slíbili tvrdé sankce vůči Moskvě.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint