Hlavní obsah

Márquezovy problémy s dvojitým viděním se zlepšují, na operaci nepůjde

Šestinásobný šampion MotoGP Marc Márquez už je na tom po problémech s dvojitým viděním v závěru sezony mistrovství světa silničních motocyklů lépe. Předvánoční vyšetření u oftalmologa potvrdilo, že se stav španělského jezdce za poslední dva měsíce vrací k normálu. Márquez nemusí na operaci a bude pokračovat v konzervativní léčbě.

Foto: Profimedia.cz

Šestinásobný šampion MotoGP Marc Márquez už je na tom po problémech s dvojitým viděním v závěru sezony mistrovství světa silničních motocyklů lépe.

Článek

"V kondiční přípravě na novou sezonu ho nynější situace nijak neomezuje," uvedla v prohlášení stáj Honda, za kterou osmadvacetiletý Španěl závodí. První testy před novým ročníkem MS jsou na programu začátkem února v Malajsii.

Márquez utrpěl na konci října lehký otřes mozku při pádu v tréninku na motokrosovém stroji. Kvůli následkům nehody vynechal vítěz 59 Velkých cen v královské třídě závěrečné dva závody v Algarve a ve Valencii. V konečném pořadí seriálu obsadil sedmé místo.

Potíže s viděním měl Márquez po pádu už před deseti lety. Nedokončil kvůli nim šampionát Moto2 a o titul ho připravil Němec Stefan Bradl.

Reklama