Hlavní obsah

Brutální nehoda, ze které řidič vyvázl jako zázrakem bez zranění. Odnést to mohla i ikona NBA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z těchto záběrů běhá mráz po zádech. Jaké štěstí, že technici v dnešní době dokážou zkonstruovat tak odolné rámy, že i z tak brutální nehody, která se stala při závodě NASCAR Xfinity Series, vyvázl řidič Myatt Snider téměř bez zranění. Musel však mít i pořádnou porci štěstí. Ze zcela zdemolovaného vozu odlétávaly kusy součástek a jedna z nich málem zasáhla i ikonu NBA Michaela Jordana.

Foto: ČTK/AP

Nehoda Myatta Snidera v posledním kole NASCAR Xfinity Series.

Článek

Závodní jezdec Myatt Snider se podruhé narodil. Během posledního kola na okruhu Daytona International Speedway se rval se soupeři o co nejlepší pozici, jenže zřejmě při předjížděcím manévru čumákem auta narazil do hrazení, automobil se převrátil a o plot se téměř celý roztrhal.

Z auta začaly létat jiskry a poté, co se trosky vozidla začaly smýkat po trati až do trávy, začaly hořet. Kusy vozidla včetně motoru byly po celé trati, jedna část dokonce málem zasáhla i ikonu basketbalové NBA Michaela Jordana, který společně s jezdcem NASCAR Bubbou Wallacem závodu přihlížel.

Snider poté, co vůz zastavil, dal najevo, že je v pořádku, a dokonce si po svých za doprovodu týmu došel na ošetření. Když se vzpamatoval z prvotního šoku, promluvil s novináři. „Pěkně jsem se potloukl, ale budu v pořádku," uvedl s tím, že za týden na Auto Club Speedway bude závodit. Stěžoval si především na bolest levé nohy, jinak žádné vážnější zranění neutrpěl.

„Jsem nesmírně šťastný, že jsem v pořádku, a jsem rád, že nám tým Jordan Anderson Racing postavil tak bezpečné závodní auto," dodal Snider.

Foto: ČTK/AP

Zdemolované auto Myatta Snidera po nehodě.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint