Hlavní obsah

Špatný den na Dakaru? Když jste v bezvědomí! Škodověnka porážela i meďoura

Praha

Senzací bylo letošní pouštní dobrodružství plné. O jednu raritu se postarali také bývalí motocykloví jezdci Ondřej Klymčiw s Petrem Vlčkem. Poprvé v historii Rallye Dakar dovezli až do cíle automobil z Mladé Boleslavi, veteránskou Škodu 130 LR. V nové kategorii Klasik, v níž není účelem dorazit co nejrychleji do cíle, ale projet úsek za předem stanovený čas, jejich škodověnka s mnohem slabším motorem několikrát porazila dokonce i Mercedes-Benz třídy G. Podívat se můžete na reportáž v přiloženém videu.

Ani když odešla převodovka, nebyl to pro Ondřeje Klymčiwa na Dakaru špatný den. Proč? Video: Sport.cz, Škodovkou na Dakar

 
Článek
Fotogalerie

Zaznamenal velký návrat. Díky bolestivě získaným zkušenostem se nad nepřeberné problémy dokázal přenést s optimismem a nadhledem.

„Špatný den na Dakaru je, když jste v bezvědomí nebo se polámete..." poukazuje Ondřej Klymčiw na svou těžkou nehodu z Dakaru 2018, kdy jel jako motorkář a podruhé se narodil.

Pro Tomáše Engeho byla na Dakaru nejhorší zima. Stejně ale lituje, že rallye nebyla delšíVideo: Sport.cz, Buggyra Racing

Není divu, že jako jezdec se už ani nechtěl vracet. Své rozhodnutí ovšem přehodnotil, jen řídítka vyměnil za volant. Jako navigátora přibral dalšího bývalého motocyklového závodníka Petra Vlčka.

Foto: Škodovkou na Dakar

Ondřej Klymčiw se Škodovkou na Dakaru

S kategorií Klasik přišla na Dakar vznešená nostalgie. Rozhodně však nešlo o žádný výlet. Mnohdy historické kousky dostávaly pořádně zabrat.

Stará škodovka si na trati pořádně zařádila, i když jí také upadlo kolo nebo málem srazila velblouda.

Posádka Klymčiv - Vlček dokázala vyhrát i některé etapy. Nakonec kvůli technickým problémům spadla na celkové 19. místo.

„Auto vylepšíme a za rok určitě pojedeme znovu," hlásí Klymčiv.

Více už v našem videu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články