Hlavní obsah

ELIÁŠŮV OHEŇ: Přál bych postup Floridě, ale věřím Tampě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakupujte u odborníků! V prvním kole play off NHL určil nejproduktivnější hráč historie New Jersey Devils Patrik Eliáš správně všech osm postupujících do konferenčních semifinále. "Kdybych to vsadil, tak to určitě nevyjde. Musím se podívat, o kolik jsem přišel," vtipkoval Eliáš. Zde je další várka jeho postřehů o hokejových bitvách o Stanley Cup.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Druhé kolo play off NHL? "Ve prospěch Lightning pořád mluví zkušenosti i gólman Andrej Vasilevskij, který v Torontu zase výborně zvládl sedmý zápas," tipuje Patrik Eliáš v komentáři pro Sport.cz.

Článek

"Osm z osmi. Slušné, ne? Trochu mi zatrnulo jen v případě Rangers, ale tady se ukázala zkušenost a klid jejich kouče Gerarda Gallanta. I za stavu 1:3 na zápasy s Pittsburghem pořád věřil Igoru Šesťorkinovi, ačkoli ho Penguins dvakrát vyhnali z branky na střídačku. Psychologický aspekt je ale v play off moc důležitý a Gallant dokázal na tým zapůsobit.

Nejlepší sérií byl pro mě souboj Toronta s Tampou. A vlastně mě trochu mrzí, že nepostoupilo Toronto, které by si to i zasloužilo. Pro hokej je dobré, když vidíte v dalších kolech jiné týmy a tváře než obvykle.

Nakonec to doma ubouchala i Carolina, na jejím zimáku se hraje velice špatně a Hurricanes tam praktikují trochu jiný styl než venku. U nás v New Jersey to tak nebylo, my hráli u soupeřů i před vlastními fanoušky pořád hodně zezadu.

A jak tedy vidím druhé kolo?

Ve floridském derby tipuju postup Tampy v sedmi zápasech, i když bych si přál Panthers. Jim ale proti Washingtonu zahrála jen jedna pětka, kam se přesunul Carter Verhaeghe. Ale klobouk dolů, jak to zvládl i Claude Giroux. Ve prospěch Lightning pořád mluví zkušenosti i gólman Andrej Vasilevskij, který v Torontu zase výborně zvládl sedmý zápas.

I když Rangers stále překvapují, tak jako konferenčního finalistu volím Carolinu. Sice místo zraněného Frederika Andersena chytá dvojka Antti Raanta, ale velmi dobře. A v prvním kole se ukázalo, že Šesťorkin není dokonalý.

Škoda, že na sebe na Západě jdou moje favorizované týmy Colorada a St. Louis. Avalanche měli vynikající celou sezonu, ale Blues dokážou hrát v play off těžký, urputný hokej. Kvalita je však podle mě na straně Colorada.

Asi jako celá Kanada se i já těším na Bitvu o Albertu mezi Calgary a Edmontonem. A rovnou říkám, že věřím Flames. Mají výborného gólmana Jacoba Markströma, hodně se soustředili na defenzivu. Sice i Oilers pod novým koučem Jayem Woodcroftem hráli velice dobře, ale myslím si, že Calgary má vyrovnanější tým, který je i zkušenější.

Prospěl mu příchod Tylera Toffoliho, který loni s Montrealem postoupil do finále. Ale třeba i angažmá Blakea Colemana, kteý hrál v Devils ještě se mnou a má dva Stanley Cupy s Tampou. Už ví, oč běží a může to přenést na další hráče. Každopádně by to měla být série jak břitva."

Patrik Eliáš

Bývalý český hokejový útočník. Celou kariéru v NHL strávil v klubu New Jersey Devils, v jehož dresu odehrál 1240 zápasů a nasbíral 1025 kanadských bodů (408 gólů a 617 asistencí). Dvakrát slavil zisk Stanley Cupu. S národním týmem slavil bronz na olympiádě v Turíně, třetí skončil také na Světovém poháru a MS 1998 a 2011.

Reklama